Hvad er SMS-lån?

Et SMS-lån er et lån, du ansøger om via SMS, og hvor du typisk kan få hurtig udbetaling. SMS-lån kaldes også for mobillån eller kviklån, og disse lån er kendetegnet ved en meget høj ÅOP og en kort løbetid. SMS-lån anvendes ofte til de lidt mindre lånebeløb på 3.000-10.000 kr.

SMS-lån findes ikke længere

SMS-lån er dog en lidt forældet betegnelse, da det reelt set ikke længere er muligt at ansøge om et hurtigt SMS-lån. Låneformen findes ikke længere i dag og er erstattet med det, som vi altså vil betegne som mobillån eller kviklån.

Hvad er forskellen på et SMS-lån og et forbrugslån?

Et SMS-lån og et forbrugslån er begge lånetyper uden krav om sikkerhed – dvs. at du kan låne penge uden at skulle stille sikkerhed i eksempelvis et hus eller en bil. Forbrugslån giver dog mulighed for et højere lånebeløb end SMS-lån, løbetiden på lånet er længere, og ÅOP er lavere.

Regler for SMS-lån

Der er regler for, hvor meget du må betale for et SMS-lån. På et SMS-lån må der maksimalt være en ÅOP på 35%, og samlet kan du maksimalt betale 100% oven i lånets størrelse. Optager du eksempelvis et SMS-lån på 3.000 kr., vil du maksimalt skulle tilbagebetale 6.000 kr. inkl. renter, gebyrer og afdrag.

Kan man få et SMS-lån trods RKI?

Det korte svar er nej. Hvis du er registreret i RKI, er du registreret som dårlig betaler, og du har dermed ikke mulighed for at optage et SMS-lån (eller andre lån). Når du har betalt udestående gæld til dine kreditorer, kan du blive slettet fra RKI – og først derefter vil du have mulighed for at ansøge om et lån.

SMS-lån findes ikke længere, men du kan i stedet overveje et forbrugslån, der giver dig samme frihed, men til en lavere udgift.