Hvad er et Mastercard?

Et Mastercard er et kreditkort, du kan bruge i hele verden – både til at hæve penge, betale i butikker og restauranter og til at handle online. Her kan du læse mere om kortet og dets muligheder og begrænsninger.
“Hvad er et Mastercard?”, “Hvor meget kan man hæve på et Mastercard?” og “Hvad koster et Mastercard?”

Fordele ved et Mastercard

Der er en række fordele forbundet med at have et Mastercard. Bl.a. er der mulighed for rateopdelt betaling, hvilket vil sige, at du som forbruger selv bestemmer, om du vil klare sine betalinger nu og her, lidt ad gangen eller gemme hele regningen til senere – med et Mastercard får du op til 6 ugers kredit. Et Mastercard giver derfor øget fleksibilitet i forbindelse med betalinger.

Der er også andre fordele ved at have et Mastercard. Fx medfølger der en rejseforsikring med Mastercard Gold, som dækker kortholder og medrejsende familiemedlemmer, hvis I fx bliver syge eller kommer til skade på ferien. Opgraderer du til Platinum, får du også rabat på billeje og adgang til lounges i lufthavne verden over.

Et alternativ til Mastercard kan være et Visakort

Hvor meget kan man hæve på et Mastercard?

Hvor meget, du kan hæve på et Mastercard, afhænger af, hvilken type kort du har. Herunder er et kort overblik på, hvor meget du kan hæve med de forskellige korttyper:

Korttype Kontanthævninger pr. døgn Kontanthævninger pr. løbende 30 dage
Mastercard Standard 3.000 kr. 15.000 kr.
Mastercard Gold 6.000 kr. 30.000 kr.
Mastercard Platinum 10.000 kr. 50.000 kr.

Hvor gammel skal jeg være for at få et Mastercard?

Du kan få et Mastercard, hvis du er over 18 år og kreditværdig. Vurderingen af kreditværdighed foretages af den enkelte bank, men det er et godt udgangspunkt ikke at være registreret i RKI.

Hvad koster et Mastercard?

Brugere af Mastercard pålægges et årsgebyr, men beløbets størrelse kommer helt an på, hvilket udgave af Mastercard’et du har og hvilken bank, du er kunde i. Årsgebyret varierer fra korttype til korttype og fra pengeinstitut til pengeinstitut.

Overvejer du at få et Mastercard, kan det derfor godt betale sig at undersøge, om du har brug for et Standard, Gold, Platinum, World eller World Elite.

Læs mere om deres forskellige kort på Mastercard.dk