Hvad er Visa og hvorfor vælge et Visakort?

Du kender logoet, når du ser det. Visa er en stor international virksomhed, der har eksisteret siden 1958. Visakortet blev for første gang lanceret i 1976, og i dag er Visas betalingskort blandt de mest brugte. På verdensplan er der udstedt mere end 4 milliarder Visakort og hvert år foretages der +250 milliarder transaktioner i mere end 200 lande – både i fysiske forretninger og online.
På verdensplan er der udstedt mere end 4 milliarder Visakort og hvert år foretages der +250 milliarder transaktioner (kilde).

Hvilke typer Visakort findes der?

Visa tilbyder mange forskellige slags betalingskort, så du kan finde en løsning, der matcher dine behov. Herunder får du en kort beskrivelse af de mest almindelige typer:

Visa/Dankort

Visa/Dankort er blandt de mest populære korttyper herhjemme. Det er et internationalt betalingskort, som kan bruges i hele verden, både til betaling i butikker, online-shopping og til kontanthævninger. Herhjemme kan man få et Visa/Dankort, når man er fyldt 18 år og har fået godkendelse af sin bank. Aldersgrænsen skyldes blandt andet, at man med et Visa/Dankort kan lave overtræk.

Når du betaler med dit Visa/Dankort, bliver pengene trukket eller reserveret med det samme.

Visa Debit

Det kan være svært at kende forskel på Visa/Dankort og Visa Debit. Begge kort hører nemlig til kategorien debetkort, som er en korttype, hvor pengene trækkes eller reserveres på kontoen i forbindelse med et køb. Visa Debit adskiller sig primært fra Visa/Dankort på to områder:

 1. Du kan ikke lave overtræk på Visa Debit
 2. Du kan ikke betale med Visa Debit i butikker og andre steder, hvor de kun tager mod dankort (i dag er det dog ganske få steder, det drejer sig om)

Visa Electron og andre Visakort til børn og unge

Visa har også en del betalingskort til børn og unge, blandt andet Visa Electron og Visa Junior. Kortene udstedes til børn og unge mellem 7 og 17 år og er kendetegnet ved, at de er tilpasset børnenes alder. Der er fx ikke mulighed for at lave overtræk og nogle kort har særlige begrænsninger ift. nethandel og betaling på telefonen via MobilePay.

Ofte stillede spørgsmål om Visa

  Dankort vs. Visa: Hvad er forskellen?

  Dankortet bruger du i danske forretninger og pengeautomater, mens Visa også kan bruges i udlandet. Hvor mange førhen havde et betalingskort til udlandet og et til brug herhjemme, har langt de fleste i dag et Visa/Dankort – altså ét kort, der kan bruges, uanset, hvor man er.

  Hvor kan man bruge Visakort henne?

  Visa/Dankort, Visa kreditkort og Visa Electron kan bruges i mere end 200 lande. Det vil sige, at du kan bruge dit Visakort stort set alle steder, hvor du rejser hen.

  Hvad koster det at betale med Visa i udlandet?

  Man bliver som regel pålagt et gebyr, når man hæver penge i udlandet.

  Hvad er beløbsgrænsen på et Visakort?

  Beløbsgrænsen på dit Visakort afhænger af, hvilken type betalingskort du har, og hvilken bank der har udstedt kortet. Vil du kende beløbsgrænserne på dit Visakort, er det lettest at tage kontakt til den bank, der har udstedt kortet. Det er nemlig dem, der fastsætter beløbsgrænserne for de forskellige korttyper.

  Mastercard vs. Visa - hvad er forskellen?

  Mastercard og Visa er verdens to største kortudbydere, men hvad er forskellen på de kort, de tilbyder? Ligesom Visa, tilbyder Mastercard også både debetkort og kreditkort, og langt hen ad vejen kan betalingskortene fra Visa og Mastercard det samme. Det er hovedsageligt omkring rejser, at der er forskel på, hvad Mastercard og Visa tilbyder.