Hvad er kredit?

Der er flere måder at få stillet kredit til rådighed på. Du kan vælge at få en kassekredit eller et kort med tilknyttet kredit – dette kaldes også et kreditkort.
Et betalingskort (kendt som dankort) har den fordel, at det kan anvendes som enten et debetkort eller som en kombination af et debetkort og et kreditkort. Det almindelige betalingskort er dog et debetkort.

Express Bank tilbyder forbrugslån til konkurrencedygtig rente

Renten hos Express Bank er meget attraktiv og ansøgningsprocessen er hurtig, nem og sikker. Afhængigt af lånets størrelse, udbetaler vi pengene til din NemKonto inden for 1-2 hverdage.

Læs mere eller ansøg online

Kort med kredit

Kreditkort udmærker sig ved, at der medfølger en mulighed for at få stillet kredit til rådighed, hvis det bliver nødvendigt. Kortudstederen har lavet en aftale med dig om, hvor mange penge du kan trække over, så går kontoen i minus, så betyder det ikke, at du ikke kan betale dine regninger. Så længe du holder dig inden for det aftale beløb, så kan du fortsætte med at bruge kortet, selvom du ikke har penge til rådighed. Skulle du aldrig få brug for den kredit, de stiller til rådighed, så koster det dig ingenting.

Endnu en mulighed ved et kort med kredit er, at du ofte får en periode, hvor der ikke skal betales renter af kreditten. Perioden er ofte omkring en måned lang. Så opstår der pludselig en uforudset udgift, hvor du først har pengene et par uger efter, så kan du låne pengene uden at betale for det. Kredit kan derfor fungere som en ekstra sikkerhed. Dog skal du være opmærksom på, at du selv står for at betale kreditten tilbage. Der er ikke faste månedlige afdrag, hvilket betyder at din gæld vil blive større og større, hvis du ikke selv sørger for at tilbagebetale den.

Læs om Express Banks kreditkort

Kassekredit

Kassekredit ligger tæt op af kort med kredit, da det fungerer på samme måde. Du har mulighed for at trække over, selvom der ikke er flere penge på kontoen. Den store forskel på disse to kredittyper er dog, at der ofte påløber renter af det lånte beløb i det øjeblik, du benytter dig af det. Du får derfor ikke en måneds gratis mulighed for at betale pengene tilbage uden renter. Ellers minder disse to typer af kredit meget om hinanden.

Læs om fordele og ulemper ved en kassekredit

Mere fleksibilitet i hverdagen med et Visa kreditkort fra Express Bank

Med et Visa ONEcard fra Express Bank kan du ansøge om en kredit fra 5.000 kr. og op til 50.000 kr. Vores kreditkort er et godt alternativ til traditionelle forbrugslån.