)
Rejser

Spar penge på årets ferie

Ferien behøver ikke at koste så meget, hvis du vælger den rigtige ferieform. Danmark, Norge og Tyskland byder fx på varieret natur og spændende aktiviteter for både store og små. Disse fire tips passer godt til dig, som vil spare penge og samtidig have en god ferie.

Vær turist i egen by

At være turist i egen by kan virke lidt mærkeligt, men efter at have boet et sted i mange år, kan du have fået nogle vaner, som gør, at du måske ikke udforsker byen på samme måde, som da du lige flyttede til. Som turist i egen by kan du udforske byen med nye øjne, spise på nye steder eller tage på museum. Vil du styrke følelsen af at holde ferie, kan du også tage en nat på hotel. Det vigtigste, når du holder ferie i egen by, er, at du gør ting, du ikke plejer at gøre. Det kan være en idé at lave en liste over ting, du vil opleve i byen, som du ikke tager dig tid til i hverdagen. Brug fx lokale Facebook-grupper til at finde inspiration.

Tag på telttur

At tage på telttur er en fin måde at komme ud på. Her får du mulighed for at opleve naturen på nært hold. På en telttur kan du sænke skuldrene og finde roen. Ude i naturen er der ofte dårligere forbindelse og det giver anledning til at lægge elektronikken væk og få ro for mange af de ting, vi bruger tid på i hverdagen. Du kan slå telt op i skoven og være der et par dage eller tage en enkelt overnatning og vandre med teltet fra sted til sted – det er helt op til dig. Mange sover i telt, når de er på ferie, så de slipper for at forholde sig til, om der er fuldt booket i hytter eller lignende. Husk at tjekke vejrudsigten, før du rejser – det er ikke så hyggeligt med en telttur, når regnen styrter ned.

Men husk, at du ikke kan slå telt op, lige hvor du vil. Du kan læse om reglerne for teltopsætning på naturstyrelsens hjemmeside.

Byt hus med nogen

Hvis du ikke vil bruge flere tusinde kroner på hotel eller Airbnb, kan du bytte hus med en anden familie. Det er perfekt for dig, som har lyst til at opleve nye steder til billige priser. For at kunne prøve det af, skal du være villig til at låne din egen bolig ud. Synes du, det er ubehageligt eller er du ikke helt klar over, hvordan du har det med at andre bor i dit hus, kan du fx prøve det af med nogen, du kender først. Måske kender du en familie i Norge, i Tyskland eller bare i en anden landsdel, som har lyst til at opleve en ny by og bo i dit hjem? Spørg om de er interesseret i at bytte hus. At bytte hus er også en god måde at opleve en ny kultur på. Lav en liste til den besøgende familie over ting, de skal opleve, mens de bor i dit hus og bed dem om at gøre det samme. Måske får du nogle rejsetips, du ellers ikke ville have fået.

Der findes flere muligheder, når det kommer til at låne hus. Det er også muligt at låne andres sommerhus, hvis det er mere interessant. Kender du nogen, der har et sommerhus ved Vesterhavet, som måske kunne tænke sig at komme på ferie hos dig? Så er der gode muligheder for at bytte.

Tag på gå- eller cykelferie

Gå- eller cykelferie i Danmark, eller de omkringliggende lande, er en god mulighed for at få en billig ferie med store oplevelser. Skandinavien har fx høje fjelde, strande, enge, byer og varieret natur. Det betyder, at du finder ture, der er mere eller mindre udfordrende. Blandt danskerne er det især populært at tage på cykelferie – og de mange cykelstier gør, at det er nemt at finde en rute, som kan passe til din familie. Der er også gode muligheder for at bestige bjerge på en ferie i Norge. Der er kort sagt gode muligheder for en billig og aktiv ferie omkring os.

Et sidste tip…

Skal du rejse med fly, så er der penge at spare ved at være ude i god tid. Det giver mulighed for at sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Skal du på en pakkerejse, bør du se, hvilke tilbud de forskellige rejseselskaber og flyselskaber har, inden du bestiller. Der er nemlig stor forskel på de pakker og priser selskaberne har, og med lidt research får du som oftest ferien til en bedre pris. Har du mulighed for at rejse udenfor sæsonen, er der endnu større sandsynlighed for at få en billig rejse.

At bestille rejsen i god tid giver ikke kun økonomiske besparelser – det giver også god tid til at glæde sig.

Læs også om mulighederne for at bestille en ferie på afbetaling

25. juni 2020

Sådan lægger du et godt feriebudget

Klik her og læs mere