Hvad er et overtræk på kontoen?

Et overtræk er, når du har hævet flere penge på din konto, end du har til rådighed og din konto er gået i minus. Hvor meget overtræk må du have, kommer an på hvilket kort og hvilken aftale, du har med kortudbyderen. Der findes to former for overtræk; Bevilget og ikke-bevilget overtræk. Dem kan du læse mere om herunder.
Et overtræk er, når du har hævet flere penge på din konto, end du har til rådighed

Hvad er et bevilget overtræk?

Et bevilget overtræk er et overtræk, som din bank har givet dig tilladelse til at have. Der gives ofte tilladelse til bevilget overtræk, når der er tale om en enkeltstående situation og du har brug for at kunne lave et midlertidigt overtræk i en kort periode.

Hvis du vælger at få et bevilget overtræk, skal du være opmærksom på, at du skal betale et startgebyr samt at der kommer renter på overtrækket.

Hvad er et ikke-bevilget overtræk?

Et ikke-bevilget overtræk er, når du i modsætning til det bevilgede overtræk ikke har indgået en aftale med din bank om et midlertidigt overtræk.

Uanset om du har fået tilladelse til det eller ej, skal du betale renter af overtrækket på din konto. Det kan alligevel være en god ide at lave en aftalte med banken. Afhængigt af din bank og størrelsen af dit overtræk, kan du nemlig risikere, at dit kort bliver spærret, hvis du ikke på forhånd har lavet en aftale.

Hvordan kan du undgå overtræk?

Først og fremmest kan du undgå at lave overtræk på din konto ved at lægge et budget. Du kan få hjælp til at lægge et budget, så du får overblik over dine indtægter og udgifter.

Det kan også være en løsning at oprette en kredit, som er knyttet op til din konto – på den måde har du mulighed for at hæve over rådighedsbeløbet på din konto, hvis du fx har brug for det i en måned.

Læs om Visa ONEcard fra Express Bank, hvor du kan ansøge om en kredit fra 5.000 kr. og op til 50.000 kr.