Hvad er Monthio?

Monthio er en virksomhed, der hjælper banker med en automatiseret vurdering af kundernes kreditværdighed.
Det er et krav at alle banker i Danmark skal lave en kreditværdighedsvurdering af deres kunder.

Nogle banker bruger Monthio til at hjælpe med at lave en kreditværdighedsvurdering. Det gør de for at sikre, at du som låntager rent økonomisk kan bære at optage et lån og har råderum til at betale lånet tilbage.

Det er et krav at alle banker i Danmark skal lave en kreditværdighedsvurdering af deres kunder. Vurderingen laves ved bl.a. at beregne et budget, hvor de ser på dine indtægter, udgifter, gæld og andre relevante oplysninger.

Kan jeg optage et lån uden Monthio eller anden kreditvurdering?

Nej, det kan du ikke. Når du skal låne penge, er der krav om, at man som bank vurderer din kreditværdighed, og det er den proces, nogle banker har automatiseret via Monthio. Vurderingen bliver lavet på samme grundlag som før – processen er blot blevet smidigere og hurtigere, men det er hverken blevet lettere eller sværere at låne penge. At vurderingen sker i Monthio gør altså ingen forskel for dig som ansøger ift. selve kreditværdighedsvurderingen, og det hverken forringer eller forbedrer dine muligheder for at optage et forbrugslån.

Hvordan laver Monthio kreditværdighedsvurderinger?

Monthio har udviklet et system, der automatisk (og via din primære bank) indsamler den information, som banker skal bruge for at lave en kreditværdighedsvurdering. Det gælder data som fx indtægter, udgifter og gæld. Det er fortsat bankerne, der laver kreditværdighedsvurderingen – Monthio leverer blot den nødvendige data i et overblik, som gør det hurtigere og enklere for bankerne at vurdere kreditværdigheden.

Når du skal ansøge om et lån, skal du bruge MitID til at bekræfte, at Monthio må indhente de data, der er brug for, for at bankerne kan lave kreditvurderingen. Det tager kun et par minutter. Herefter har bankerne som oftest alt, de skal bruge for at kunne behandle din låneansøgning.

Hvordan håndteres persondata i Monthio?

Monthio er under tilsyn af Finanstilsynet og har tilladelse som kontooplysningstjeneste. Det betyder, at du kan være sikker på, at dine oplysninger indsamles og håndteres sikkert og fortroligt – og når din låneansøgning først er behandlet, slettes alle dine data igen.