Hvad er Monthio?

Monthio er en virksomhed, der hjælper banker med en automatiseret vurdering af kundernes kreditværdighed.
Det er et krav at alle banker i Danmark skal lave en kreditværdighedsvurdering af deres kunder.

Hos Express Bank bruger vi Monthio til at hjælpe os med at lave en kreditværdighedsvurdering af en kunde. Det gør vi for at sikre, at du som låntager rent økonomisk kan bære at optage et lån og har råderum til at betale lånet tilbage.

Det er et krav at alle banker i Danmark skal lave en kreditværdighedsvurdering af deres kunder. Vurderingen laves ved bl.a. at beregne et budget, hvor vi ser på dine indtægter, udgifter, gæld og andre relevante oplysninger.

Kan jeg optage et lån uden Monthio?

Nej, det kan du ikke. Når du skal låne penge, er der krav om, at vi som bank vurderer din kreditværdighed, og det er den proces, vi har automatiseret via Monthio. Vurderingen bliver lavet på samme grundlag som før – processen er blot blevet smidigere og hurtigere, men det er hverken blevet lettere eller sværere at låne penge hos Express Bank. At vurderingen sker i Monthio gør altså ingen forskel for dig som ansøger ift. selve kreditværdighedsvurderingen, og det hverken forringer eller forbedrer dine muligheder for at optage et forbrugslån hos os.

Hvordan laver Monthio kreditværdighedsvurderinger?

Monthio har udviklet et system, der automatisk (og via din primære bank) indsamler den information, som Express Bank skal bruge for at lave en kreditværdighedsvurdering. Det gælder data som fx indtægter, udgifter og gæld. Det er fortsat Express Bank, der laver kreditværdighedsvurderingen – Monthio leverer blot den nødvendige data i et overblik, som gør det hurtigere og enklere for Express Bank at vurdere kreditværdigheden.

Når du skal ansøge om et lån, skal du bruge MitID til at bekræfte, at Monthio må indhente de data, der er brug for, for at vi kan lave kreditvurderingen. Det tager kun et par minutter. Herefter har vi som oftest alt, hvad vi skal bruge for at kunne behandle din låneansøgning.

Hvordan håndteres persondata i Monthio?

Monthio er under tilsyn af Finanstilsynet og har tilladelse som kontooplysningstjeneste. Det betyder, at du kan være sikker på, at dine oplysninger indsamles og håndteres sikkert og fortroligt – og når din låneansøgning først er behandlet, slettes alle dine data igen.

Ansøg om et lån i dag

Hos Express Bank kan du låne penge til lige dét, du har brug for. Det kan fx være til din drømmerejse, til at finansiere et bilkøb eller til at renovere din bolig. Læs meget mere om dine lånemuligheder.

Lån penge hos Express Bank