Hvad er et Quicklån?

Quicklån – eller kviklån - er en type lån, hvor du som låntager ikke skal stille sikkerhed for lånet. Et quicklån er som regel et mindre lån (under 10.000 kr.) og med en kort løbetid (ofte under 3 måneder).
Quicklån er en type lån, hvor du som låntager ikke skal stille sikkerhed for lånet. Det forveksles ofte med et almindeligt forbrugslån, som dog ofte har en længere løbetid. Derfor er Quicklånet som regel en dyrere løsning.

Quicklån optages online og via internetbaserede låneudbydere. Låneprocessen kendetegnes for at være hurtig og i selve ansøgningsprocessen, bruger du dit NemID til at bekræfte din identitet i forbindelse med kreditvurderingen og når du skriver under på kreditaftalen.

Kan man optage et Quicklån uden kreditvurdering?

Nej, du kan ikke optage et Quicklån uden en kreditvurdering, fordi låneudbyderen bl.a. bruger den til at vurdere, om du er i stand til at betale lånet tilbage.

Renter på Quicklån

Det er forskelligt, hvad et Quicklån koster og det kommer også an på lånets størrelse og løbetid. Quicklån forveksles ofte med et almindeligt forbrugslån. Forskellen på de to er dog, at forbrugslån / privatlån ofte har en længere løbetid. Derfor er Quicklånet som regel en dyrere løsning, fordi de årlige omkostninger ofte er højere pga. den korte løbetid. Dermed bliver Quicklånets ÅOP også højere.

Quicklånet er kort sagt kendetegnet ved høje renter, høj ÅOP, små lånebeløb og kort løbetid.