Samlelån - Få styr på din gæld

Kære Kunde

Det er med tungt hjerte, at vi har besluttet at afvikle bankens aktiviteter og dermed stopper vi for udlån. Det betyder, at du ikke længere kan ansøge om et nyt lån.  Er du allerede kunde, har det ingen betydning for dit lån på nuværende tidspunkt. Vi holder åbent, og fortsætter med at holde åbent for dig og vores øvrige kunder, så længe I har en konto i banken.

Læs mere og find svar her

Få hjælp til at samle dine lån og spar op til 3.000 kr. om måneden

Det får du med et Samlelån:

 • Saml lån og kreditter for mellem 16.000-400.000 kr.
 • Ét samlet lån til en god rente
 • Større rådighedsbeløb hver måned.

Vi samler og indfrier alle dine eksisterende lån og kreditter, så du slipper for besværet med at kontakte låneudbyderne.

Et Samlelån kan ofte være en billigere løsning frem for flere små lån. Ved at samle dine lån ét sted, sparer du fx gebyrer hos andre låneudbydere, og du vil med al sandsynlighed opleve at få flere penge til dig selv – hver måned.

Billede af sparegris og kvinde i baggrund

monthio

Når du ansøger hos Express Bank

Det er et krav, at vi, som bank, skal vurdere din kreditværdighed, når du låner penge. Det gør vi for at sikre, at din økonomi kan bære at optage et lån og at du har råderum til at kunne betale lånet tilbage. Det gør vi bl.a. ved at beregne et budget, hvor vi ser på dine indtægter, udgifter, rådighedsbeløb mv.

Disse oplysninger indsamles og behandles sikkert og fortroligt af vores samarbejdspartner, Monthio, som er under tilsyn af Finanstilsynet og har tilladelse som kontooplysningstjeneste.

Fordelene ved et Samlelån:

Du kan få et større rådighedsbeløb

Der er ofte mange penge at spare ved at samle alle eksisterende lån i ét Samlelån. Et større rådighedsbeløb hver måned giver lidt mere luft i budgettet - og måske får du endda mulighed for at spare lidt op til uforudsete udgifter.

Du kan lægge et overskueligt budget

Når du samler dine lån, bliver dit budget mere overskueligt, da du kun har én ydelse til én kreditor hver måned. Det kan gøre det nemmere for dig at lægge et godt budget og holde overblikket på din økonomi.

Du kan få udbetalt ekstra kontanter

Når du ansøger om et Samlelån hos Express Bank har du mulighed for også at få en kontantudbetaling oveni lånet. Måske har du brug for lidt ekstra til uforudsete udgifter, eller måske er der noget, du drømmer om at realisere i dit hjem.

Spar penge - og få et bedre overblik

Et Samlelån er til dig med mange dyre lån, der ønsker at samle dine lån i ét billigere lån. Når du samler dine eksisterende lån i ét lån, kan du spare penge hver måned. Du får også bedre overblik over din økonomi, når du samler din nuværende gæld hos én kreditor.

Så meget kan du spare ved et Samlelån

De af vores kunder, der vælger at samle deres eksisterende lån i et Samlelån, sparer i gennemsnit mellem 1.500-3.000 kr. pr. måned i afdrag.

For at synliggøre besparelsen ved at optage et Samlelån har vi udvalgt to forskellige eksempler blandt vores kunder – selvfølgelig i anonymiseret form.

Kunde 1

I dette eksempel havde kunden tre eksisterende forbrugslån, et billån og gæld på et kreditkort. Samlet set skyldte kunden 385.611 kr. og betalte samlet 10.536 kr. pr. måned i ydelser på de fem lån.

Eksisterende lån Restgæld Månedlig ydelse
Forbrugslån 175.478 kr. 3.396 kr.
Billån 99.948 kr. 2.353 kr.
Forbrugslån 65.903 kr. 2.925 kr.
Forbrugslån 22.119 kr. 754 kr.
Kreditkort 22.163 kr. 1.108 kr.
I alt 385.611 kr.  10.536 kr. 

Kunden optog et Samlelån hos Express Bank på 395.000 kr., da kunden også ønskede en lille kontantudbetaling oven i lånet. Kundens nye restgæld på et Samlelån blev derfor 395.000 kr. og den månedlige ydelse 5.409 kr. Ved at samle sine fem lån i ét Samlelån hos Express Bank sparer kunden dermed 5.127 kr. i månedlig ydelse.

Kunde 2

I dette eksempel havde kunden et eksisterende forbrugslån samt gæld på tre forskellige kreditkort. Kunden havde en samlet gæld på 125.520 kr. og betalte månedligt 5.319 kr. i ydelser.

Eksisterende lån Restgæld Månedlig ydelse
Forbrugslån 25.345 kr. 1.277 kr.
Kreditkort 50.844 kr. 1.780 kr.
Kreditkort 30.380 kr. 912 kr.
Kreditkort 18.951 kr. 1.350 kr.
I alt  125.520 kr.  5.319 kr. 

 

Kunden optog et Samlelån hos Express Bank på 136.000 kr. og fik dermed en lille kontantudbetaling oven i lånet. Kundens nye restgæld på et Samlelån blev derfor 136.000 kr. og den månedlige ydelse 1.805 kr. Ved at samle sine eksisterende lån i ét Samlelån hos Express Bank sparer kunden dermed 3.514 kr. i månedlig ydelse.

Nyt lån Restgæld Månedlig ydelse
Samlelån 395.000 kr. 7.800 kr.
Besparelse i alt 5.127 kr. 
Nyt lån Restgæld Månedlig ydelse
Samlelån 136.000 kr. 1.805 kr.
Besparelse i alt 3.514 kr. 

 

Sådan gør du:

 1. Beregn og ansøg om et Samlelån her på siden – og husk at få alle dine lån med. Fx: banklån, billån, sofa købt på afbetaling, kontokort mv.
 2. Når du har indsendt din låneansøgning, modtager du kort tid efter en bekræftelse via e-mail på, at vi har modtaget din ansøgning.
 3. Din ansøgning behandles hurtigt og inden for 2 hverdage, hvorefter vi vil kontakte dig for yderligere information og dokumentation.

#Tip! Det er en god idé, hvis du ansøger om et Samlelån med din samlever eller ægtefælle. Det er ikke et krav, at I skal være to ansøgere, men det øger sandsynligheden for en godkendelse af lånet.

En sammenlægning af dine lån giver god mening, da det holder dine faste udgifter nede og giver dig et bedre overblik over din daglige økonomi. Saml dine eksisterende lån i dag.

 

Hjælp til at finde dine lån?

Få styr på din gæld med et Samlelån

Inden du ansøger om et Samlelån, kan du med fordel skabe dig et overblik over din samlede gæld. Har du to eller flere lån, er der typisk mange penge at spare ved at samle dem i ét lån. Hvis du har mange forskellige kreditorer, kan det være svært at bevare overblikket, og du kan derfor med fordel lave en liste over dine forskellige lån og kreditter. Et simpelt skema med en kolonne til kreditorernes navn, dit månedlige afdrag, restgælden på lånet (og evt. rente og månedlige gebyrer for hvert lån) kan hjælpe dig med at skabe overblik.

Så har du mange dyre lån, kan du gå fra flere månedlige ydelser hos mange forskellige kreditorer til ét månedlig afdrag hos én bank.

Hjælp til at finde dine lån?

(1) Start hos SKAT

Der findes ikke ét samlet register, hvor du kan se alle de lån (kreditorer), du har – men SKAT er et godt sted at starte. Hos SKAT kan du se, om du har gæld til det offentlige, du kan få et overblik på størrelsen af din gæld, og så kan du se, hvor meget du betaler i renter til banker og finansieringsselskaber.

 

(3) Gæld til familie og venner

Selvom din eksisterende gæld til familie eller venner ikke kan inkluderes i et Samlelån, er det stadig vigtigt, at du inkluderer disse lån i din oversigt, så du sikrer, at du har råderum i din økonomi til at betale dem tilbage.

(2) Tjek dine kontoudtog

Log på din netbank og kig alle dine kontoudtog igennem måned for måned. Her kan du se, hvem du betaler af til, hvor meget og hvor ofte. Hvis du af den ene eller anden årsag ikke betaler af på alle dine eksisterende lån, vil de selvfølgelig ikke fremgå på kontoudtogene.

Sådan ansøger du om et Samlelån

De fleste udbydere af Samlelån har gjort det muligt at ansøge om et Samlelån online. Oftest udfyldes et ansøgningsskema, hvor du skal angive, hvor du har dine nuværende lån. Her er det vigtigt, du husker at få alle dine lån med – uanset om de er taget som kassekredit, på et kreditkort eller som et almindeligt forbrugslån.

Desuden skal du også angive nogle personlige oplysninger, så du kan kreditvurderes af den nye låneudbyder. Når det hele er udfyldt, sender du ansøgningsskemaet online og kan derefter afvente svar.

Det kan være en god idé at indhente et tilbud på Samlelån fra flere låneudbydere, så du kan sammenligne dem og finde det billigste Samlelån.

Anmeldelse fra Trustpilot

Ændrede vores liv

Trustpilot

“Kæmpe, kæmpe stort tak til jer. I har forandret en families liv, der længe har kæmpet med at lægge fortiden bag sig. I dag lykkedes det os at samle 11 lån hos jer, med en besparelse på 8400 kr. pr. måned. Det er utroligt rørende, den hjælpsomhed og engagement I har udvist. Så tusind tak til jer […]. I har gjort en kæmpe forskel for vores privatøkonomi.” Af Tanja

Læs flere anmeldelser på Trustpilot

Ofte stillede spørgsmål om Samlelån

  Hvor mange penge kan jeg spare?

  Når du samler dine eksisterende lån ét sted, kan der være en del penge at spare. I gennemsnit sparer vores kunder mellem 1.500-3.000 kr. i ydelse om måneden, når de lægger deres lån sammen i et Samlelån. Besparelsen er dog meget individuel og afhænger af størrelsen på din gæld, dine nuværende lånevilkår og antallet af kreditorer.

  Hvorfor skal jeg låne hos Express Bank?

  Vi har mere end 30 års erfaring på lånemarkedet og var blandt de første banker til at tilbyde Samlelån. Hos Express Bank kan du samle lån for mellem 16.000-400.000 kr. – og når du indtaster din gæld i vores beregner, kan du med det samme se, hvor meget du cirka vil få i ekstra rådighedsbeløb hver måned. Du starter din ansøgning her.

  Hvad er et Samlelån?

  Samlelån betyder, som navnet også antyder, at du samler alle dine lån hos én låneudbyder. Det kan være relevant at samle dine lån, hvis du har mange små lån fordelt hos flere forskellige udbydere, da du så også skal betale gebyrer for alle disse lån. Samtidig kan det være svært at overskue sin gæld, når den er fordelt ud på flere forskellige lån.

  Hvad er fordelen ved et Samlelån?

  Når du vælger et samlelån, er det vigtigt at understrege, at du ikke vil kunne nedbringe din gæld. Du vil derimod sandsynligvis kunne spare på gebyrerne, da der ikke er provision og lignende, der skal betales flere gange. Samtidig kan samlelån give dig et bedre overblik over din økonomi, da du kun har ét lån at forholde dig til, og kun skal kommunikere med én låneudbyder. Oftest sørger udbyderen af samlelånet for at betale dine nuværende lån, så du ikke selv skal gøre det.

  Hvorfor kan jeg ikke få et Samlelån?

  Det er sjældent, at det kun skyldes én årsag, og da vi baserer vores kreditvurdering på en helhedsvurdering af flere forskellige faktorer, har vi heller ikke mulighed for at uddybe et afslag, hvis det skulle komme til det.

  Hvordan finder jeg det bedste Samlelån?

  Du bør undersøge, om der er andre låneudbydere, der også tilbyder Samlelån og derudfra vurdere, hvem der kan tilbyde dig det bedste Samlelån. Pris og troværdighed er en god pegepind, når du skal vælge bank.

  Skal jeg indsende en masse dokumentation?

  Som udgangspunkt skal du ikke indsende en masse dokumentation, da vi forsøger at indhente så meget dokumentation som muligt via samtykke til SKAT og din primære bank.

  Tilbyder Express Bank Samlelån uden kreditvurdering?

  Nej, det gør vi ikke. Det er ikke muligt at tilbyde Samlelån eller andre lån uden, at vi foretager en kreditvurdering af dig og en eventuel medansøger.

  Er lånet med fast eller variabel rente?

  Lånet er som udgangspunkt med variabel rente og ellers fremgår det af kreditaftalen.

  Hvor hurtigt bliver mine lån samlet?

  Når du har indsendt din låneansøgning, kigger vi den igennem og vil inden for få hverdage kontakte dig, hvis vi har spørgsmål til din ansøgning eller brug for yderligere dokumentation og information om dit Samlelån.

  Hvordan beregner jeg et Samlelån?

  Udfyld låneberegneren med dine eksisterende lån og kreditter, og så vil du kunne se, hvordan et samlet lån med din eksisterende gæld vil se ud.

  Kan jeg ansøge, selvom jeg står i RKI?

  Du kan ikke ansøge om Samlelån trods RKI. I det hele tager er det svært at optage lån eller få finansieret forbrugsgoder, hvis du står registreret i RKi. Hvis du står i RKI, skal du sørge for at udrede din sag med RKI, før du kan låne penge.

Fakta om Samlelån

 • Det skal du bruge, når du ansøger om Samlelån
 • Når du ansøger om et Samlelån, skal vi se seneste kontoudtog og Betalingsserviceoversigter. Det er derfor en god idé at have dem klar, når du går i gang med din ansøgning. Nedenfor finder du hjælp til, hvordan du kan finde dem.

  Sådan finder du dine kontoudtog

  Sådan finder du dine Betalingsserviceoversigter

 • Sådan finder du alle dine lån
 • Har du mange forskellige lån og har du svært ved at huske dem alle, kan du prøve at logge på SKAT’s hjemmeside. Banker og finansieringsinstitutter har pligt til at indberette din gældsstørrelse og renter til SKAT hvert år. Der er ikke ét samlet register, hvor du kan se alle de lån (kreditorer), du har – men SKAT er et godt sted at starte.

  Sådan gør du:
  1.  Log på skat.dk
  2. Vælg ”Skatteoplysninger” i menuen
  3. Vælg derefter ”Renteudgifter og restgæld” i menuen til venstre

 • Standardomkostningsskilt for lån
 • Du kan hente Standardomkostningsskilt for lån i PDF format her

 • Priser og gebyrer for Samlelån
 • Samlelån fra 16.000 til 74.999
  Generelle vilkårIngen sikkerhedsstillelse. Min. årlig husstandsindkomst 250.000 kr. Kreditvurdering.
  RentesatsPålydende rentesats fra 9,99% til 16,99% svarende til en debitorrente fra 10,46% til 18,38% Renten er variabel i lånets løbetid.
  Stiftelsesgebyr0% af lånebeløb
  Opkrævningsgebyr, Indbetalingskort 29 kr. pr. måned
  Opkrævningsgebyr inkl. Betalingsservice op til 15 kr. pr. måned
  Adm. gebyr. 25 kr. pr. måned
  FinansieringseksempelKreditbeløb: 50.000 kr. Løbetid: 5 år. Månedligt ydelse: 1.112 - 1.301 kr. ÅOP før skat: Fra 12,19% til 20,06% Samlet tilbagebetaling: 66.689 - 78.038 kr.
  Samlelån fra 75.000 til 400.000
  Generelle vilkårIngen sikkerhedsstillelse. Min. årlig husstandsindkomst 250.000 kr. Kreditvurdering.
  RentesatsPålydende rentesats fra 4,49% til 11,99% svarende til en debitorrente fra 4,65% til 12,86% Renten er variabel i lånets løbetid.
  Stiftelsesgebyr1% af lånebeløb
  Opkrævningsgebyr, Indbetalingskort 29 kr. pr. måned
  Opkrævningsgebyr inkl. Betalingsservice op til 15 kr. pr. måned
  Adm. gebyr. 25 kr. pr. måned
  FinansieringseksempelKreditbeløb: 150.000 kr. Løbetid: 120 måneder Månedligt ydelse: 1.632 - 2.266 kr. ÅOP før skat: Fra 5,58% til 13,82% Samlet tilbagebetaling: 195.716 - 271.765 kr.
 • Forretningsbetingelser
 • Almindelige Forretningsbetingelser for udlån pr. 10. oktober 2016, kan hentes i PDF format her

  Almindelige Forretningsbetingelser for udlån pr. 25. august 2018, kan hentes i PDF format her

  Almindelige Forretningsbetingelser for udlån pr. 1. maj 2019, kan hentes i PDF format her

Vælg en Låne- og Kreditsikring og sov trygt om natten

Indimellem udvikler livet sig i en retning, du ikke kunne have forudset. Der kan opstå situationer, der gør, at du i en periode ikke har mulighed for at betale af på din gæld. Express Bank tilbyder en Låne- og Kreditsikring, der giver sikkerhed for dig og din familie, hvis uheldet er ude, og du mister dit job eller ved tab af din arbejdsevne. Ved sygdom eller arbejdsløshed dækker Express Bank den månedlige ydelse på dit lån eller din kredit. Så ved at tilføje en Låne- og Kreditsikring til dit lån slipper du for bekymringer og sikrer, at du vil være i stand til at indfri dit lån.

Du kan læse mere om vores Låne- og Kreditsikring her.

Orion_important-chat