Værd at vide om forbrugslån

Det er dit lån og dine behov

Et forbrugslån er et ord for lån til varer og oplevelser, som du normalt forbruger inden for en kort tidsramme. Det kan fx være lån til en ferie, en ny vaskemaskine eller en mobiltelefon. Et forbrugslån kræver ikke sikkerhed i din ejendele, og du har frihed til at beslutte, hvad pengene skal anvendes til, når de er blevet udbetalt.

Renten på et forbrugslån er individuel og er blandt andet baseret på, hvor stort et lån du ønsker og på den samlede kreditvurdering af dig og en eventuel medansøger.

Det går nemt og hurtigt at ansøge om et forbrugslån, og du modtager pengene på din NemKonto efter få hverdage.

Et godt tip til ansøgningen

Hav MitID klar, når du skal søge om forbrugslån. Det skal du nemlig bruge flere gange, bl.a. når du skal underskrive aftalen og give samtykke til SKAT. Det er nødvendigt for, at låneudbyderen hurtigt kan behandle din ansøgning om forbrugslån og sætte pengene ind på din NemKonto.

Hvis du henter MitID appen, har du altid dit nøglekort ved hånden, og din online ansøgning om lån til forbrug bliver endnu enklere!

Ansøg online om et forbrugslån

Når du ansøger om et lån til forbrug, foregår hele låneprocessen online. For at tilbyde dig et forbrugslån skal låneudbyderen bruge en række oplysninger om din økonomi, f.eks. bolig- og jobforhold. Når de har modtaget din ansøgning, får du et tilbud på et forbrugslån til den bedste rente, de kan tilbyde.

De kendte danske låneudbydere tilbyder en sikker låneproces, ordnede forhold og forbrugslån uden ubehagelige overraskelser.

Du kan med fordel søge via disse sammenligningstjenester og dermed finde det bedste tilbud på et forbrugslån.

 • Lendme
 • Lendo
 • Sambla
 • Lånio
 • Samlino

3 skridt til et hurtigt forbrugslån

 1. Beregn dit forbrugslån hos låneudbyderen og udfyld låneansøgningen online. Det er enkelt og sikkert.
 2. Få svar i løbet af kun 2-15 minutter afhængigt af lånets størrelse.
 3. Hav pengene på din NemKonto inden for 1-2 hverdage.

Ofte stillede spørgsmål om Forbrugslån

  Kan jeg samle flere forbrugslån i et Samlelån?

  Ja. Det er som udgangspunkt en god og fornuftig løsning at samle dine forbrugslån og eventuelle kreditter i ét samlet lån. Mange kunder kan spare mellem 1.500-2.500 kr. i ydelse om måneden, når de lægger deres lån sammen i et Samlelån. Derudover giver det et bedre overblik over din samlede gæld. Læs mere om Samlelån her.

  Hvor hurtigt bliver pengene udbetalt?

  Afhængigt af lånets størrelse bliver pengene udbetalt i løbet af få hverdage.

  Hvad er et forbrugslån?

  Forbrugslån er en anden type lån end et almindeligt banklån eller realkreditlån. Forbrugslån er, som ordet indikerer, lån til forbrug. Det er en fællesbetegnelse for lån til ting og oplevelser, du typisk forbruger inden for en kortere periode. Det kan fx være lån til en ferie, en ny ovn eller en mobiltelefon.

  Fælles for alle forbrugslån er, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet og du bestemmer selv, hvilken forbrugsgode hvad pengene skal gå til. Et af de steder, hvor forbrugslånet adskiller sig, er, at du kan ansøge om lånet online uden at skulle møde op i banken. Derudover skal du heller ikke stille sikkerhed for lånet.

  Hvordan får jeg et forbrugslån?

  Når du ønsker at optage et forbrugslån, skal du udfylde et ansøgningsskema online. Du skal udfylde nogle personlige oplysninger og kontaktinformation, så låneudbyderen ved, hvem der optager forbrugslånet. Desuden vil du også blive spurgt om din boligtype, beskæftigelse, månedlig indtægt og eventuelt andre informationer, der kan være relevante. Ved nogle låneudbydere skal du ligeledes vedlægge billeddokumentation, så de er sikre på, det er den rigtige person, der optager lånet. Når disse informationer er udfyldt, så kan ansøgningsskemaet sendes afsted, og du har nu ansøgt om et forbrugslån.

  Hvad koster et forbrugslån?

  Prisen for dit forbrugslån varierer alt efter, hvor stort et beløb du vil låne, og hvordan din økonomiske situation ser ud. Den angivne ÅOP bruges ofte til at give et retvisende billede af, hvad det samlede forbrugslån vil koste.

  Det er meget forskelligt, hvad et forbrugslån koster. Det kommer nemlig både an på, hvor lang tid, du ønsker, løbetiden på lånet skal være, men også hvilke renter og gebyrer, der er gældende for det specifikke forbrugslån. Husk derfor altid at læse betingelserne for forbrugslånet inden du optager det.

  Når du skal vælge dit forbrugslån, kan det være en god idé at sammenligne de forskellige låns effektive rente, da det forbrugslån der giver den laveste effektive rente, er det lån, der vil være billigst for dig. Det er dog vigtigt, at forbrugslånene, du sammenligner, er ens i både beløb, løbetid og andre parametre, du har angivet, da der ellers ikke er et korrekt sammenligningsgrundlag.

  Hvordan finder jeg det bedste forbrugslån?

  Det gør du ved at sammenligne priser fra forskellige låneudbydere. Du kan selv plukke et udvalg ud, som du kender i forvejen eller du kan benytte dig af forskellige sammenligningssider.

  Du kan med fordel søge via disse sammenligningstjenester og dermed finde det bedste tilbud:

  • Lendme
  • Lendo
  • Sambla
  • Lånio
  • Samlino
  Kan jeg låne penge uden MitID?

  Nej. Du skal bruge MitID for at kunne gennemføre en ansøgning.

  Kan jeg optage et forbrugslån trods RKI?

  Nej. De danske banker låner ikke ud til personer, der er registreret i RKI.

  Hvordan fungerer et online forbrugslån?

  Du udfylder låneansøgningen og sender den ind online. Kort tid efter får du svar på din ansøgningen. Kan din ansøgning om forbrugslån godkendes, skal du underskrive kreditaftalen online. Derefter går der 1-2 hverdage til pengene står på din NemKonto.

  Hvorfor kan jeg ikke låne penge?

  Det kan der være flere forskellige årsager til. Låneudbydernes kreditvurdering består af mange forskellige kvalificeringskrav, der ligger til grund for, om de kan bevillige et lån eller ej.

  Hvad er forskellen på et forbrugslån og et kviklån?

  Et kviklån og forbrugslån forveksles ofte med hinanden. Dog er kviklånets lånebeløb ofte på under 10.000 kr. og har en forholdsvis kort låneperiode. Den korte låneperiode er derfor også med til at presse ÅOP op, da de årlige omkostninger naturligvis er høje, da lånet løber på mindre end ét år. Læs mere om et kviklån

  Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg låner penge?

  Vær særligt opmærksom på prisen og lav en sammenligning hos andre låneudbydere, inden du ansøger eller skriver under. Tjek op på bankens troværdighed og hvor længe de har eksisteret. Sidst, men ikke mindst, læs altid kreditaftalen igennem, inden du underskriver.

Få det bedste lån til dit forbrug

Et forbrugslån er et lån uden sikkerhed i dine ejendele. Hos mange låneudbydere kan du låne op til 300.000 kr. til forbrug. Så uanset om dit forbrugslån skal gå til et stort projekt eller en lille drøm, der ikke kan vente, kan du få det bedste forbrugslån til dit behov.

Ansøg online om et forbrugslån

Når du ansøger om et lån til forbrug, foregår hele låneprocessen online. For at tilbyde dig et forbrugslån skal banken bruge en række oplysninger om din økonomi, f.eks. bolig- og jobforhold. Når de har modtaget din ansøgning, får du et tilbud på et forbrugslån til den bedste rente, de kan tilbyde.

Lån til forbrug uden sikkerhed

Et forbrugslån uden sikkerhed er anderledes end et boliglån eller de fleste billån. Her har banken sikkerhed i dine ejendele, og det giver en række fordele, gode lånevilkår og lavere rente. Men et forbrugslån kan være overraskende billigt. Når du bruger bankernes online låneberegnere, får du hurtigt et overblik over, hvad det koster, hvis dine drømme ikke kan vente.

pexels-sheila-731217

Vidste du …

Du får skattefradrag for dine renteudgifter, når du optager et forbrugslån. Du behøver ikke selv registrere dit lån, SKAT medtager automatisk dine renteudgifter i din årsopgørelse.

Saml dine forbrugslån i ét

Et forbrugslån kan også være en løsning, hvis du vil indfri flere, dyre smålån og samle dine forbrugslån i ét samlet lån. Samler du dine lån i ét forbrugslån, får du bedre overblik, ordnede forhold og oftest en lavere rente og færre omkostninger.

Læs mere om Samlelån

Ét skridt nærmere dine drømme

Find MitID frem og ansøg om et forbrugslån online i dag – så ser du med det samme, hvor billigt et forbrugslån, du kan få. Det er helt uforpligtende, og der er intet krav om, at du gennemfører lånet. Når du modtager dit lånetilbud, kan du se din rente, ÅOP og det samlede beløb, du kommer til at betale tilbage. På den måde får du hurtigt et præcist overblik over, hvad et forbrugslån vil betyde for din økonomi.