Rejser

Tre rejsemål med god julestemning

Tiden op til jul kan være stressende. Men hvis vi skal nyde højtiden, er det vigtigt, at vi giver os tid til at sænke skuldrene og lukke julestemningen ind. En måde at gøre det på, er at rejse væk i en weekend i december – her får du tre bud på, hvor turen kan gå hen.

Europa har mange julemarkeder med et bredt udvalg af produkter. I en travl december måned er det dejligt at koble af og nyde en weekendtur til en by i Europa, hvor julestemningen er i top – og du behøver ikke rejse langt for at få en forsmag på julen. Et par timer i fly er nok.

Rådhustorvet og PiperkoogiMaani i Tallinn

Tallinn har mange julemarkeder i gammeldags og traditionel stil. Julemarkedet på Rådhustorvet i Tallinn regnes som et af Europas bedste – og så er Tallinn også en billig by, hvor du får meget for pengene, når du besøger byens julemarkeder og forretninger. På markedet finder du alt fra gløgg og brændte mandler til strikket julepynt og lys. Tallinn er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer. Derudover kan du forvente at være omgivet af juletræer og boder, samtidig med, at du oplever middelalderkulturen på nært hold.

I perioden 9. december til 7. januar kan du besøge den store peberkageudstilling i Tallinn. Udstilling hedder PiparkogiMaania eller peberkagemani på dansk. Her finder du værker fra mere end 100 forskellige kunstnere – det eneste krav er, at de skal være lavet af peberkagedej. Der er også mulighed for at spise peberkagerne på cafeen.

Tallinn er et populært rejsemål på grund af kulturen, priserne og byens charme. Her koster det ikke ret meget at bo på et godt hotel – og til mange af hotellerne hører en spaafdeling, hvor du kan trække dig tilbage og nyde en massage efter en lang dag med shopping.

Hyggeligt julemarked i Wien

Hvert år til jul forvandler Wien sig til en fortryllende juleby. Wien er blandt de mest kulturelle hovedstæder i Europa og her kan du opleve alt fra koncerter og arkitektur og til gode restauranter.

I tiden op til jul er der også mange gode julemarkeder. Her finder du blandt andet et af Europas ældste julemarkeder, som ligger på byens rådhusplads. Dette er samtidig det største julemarked i Wien med omkring 150 boder med mad og hjemmelavede produkter som julepynt, lys og syltetøj. Der ligger også en skøjtebane ved markedet og om aftenen lyses markedet op af julelys og -træer – det giver markedet en helt særlig stemning.

Et andet populært julemarked er det i Spittelberg. Markedet er primært for voksne og strækker sig over tre gader. Her finder du alt fra eksotiske produkter til lokale varer. Her er der både gode muligheder for at finde et par specielle julegaver og for at smage på de østrigske specialiteter.

Sidst men ikke mindst finder du et godt julemarked foran Schönbrunn slot. Markedet byder på mange fristelser, som fx jordbær med chokolade, kiks, kager og andre søde sager, som hører julen til.

Udover julemarkederne, så er Wiens gader også pyntet flot op til jul, så hvis de velbesøgte julemarkeder bliver for meget for dig, så er det også hyggeligt at gå en tur. Læg vejen forbi gågaden Graben og dens sidegader – her er der også pyntet op og fuld af julestemning.

Julemarked i Norge

I Norge er der også gode julemarkeder. Her får du 4 gode bud på, hvilke markeder du skal besøge, hvis du overvejer en weekendtur til Norge i december.

Jul i Vinterland – Oslo

Jul i Vinterland er et hyggeligt julemarked ved Spikersuppa i centrum af Oslo. Her sælger de lokale hjemmelavet syltetøj, chokolade og lignende og så finder du et stort udvalg af garn, lys og andre produkter.

Midt i markedet ligger en cafe, som bl.a. serverer varm kakao. Cafeen har et snakkende rensdyr udenfor, så den er nem at få øje på. Vil du opleve Oslo fra oven, så ta’ en tur i pariserhjulet – her får du den perfekt udsigt ud over Oslo.

Læs mere om jul i Vinterland

Julemarked på festpladsen i Bergen

Julemarkedet i Bergen ligger midt på byens festplads. Ifølge arrangørerne kan du finde mindst 10 spændende julegaver på markedet, samtidig med, at du oplever ægte julestemning. Du kan besøge markedet fra den 7.-23. december.

Julemarked i Trondheim

Det årlige julemarked i Trondheim er åbent fra d. 8.-20. december. Her er der 80 udstillere, som sælger lokale specialiteter, julepynt og meget mere. Trondheim byder også på masser af koncerter samt teater- og madoplevelser.

Julestemning i Tromsø

I Tromsø afholder de ikke et julemarked, som i de andre byer. Her er der mørkt i hele december, men byen lyses op af julelys, koncerter og hyggelige cafeer, som byder på en unik julestemning for alle og enhver.

Jul i Tivoli – København

Har du ikke tid, råd, lyst eller overskud til en weekend i udlandet i december? Så er det helt forståeligt – for der er heldigvis også masser af gode juleoplevelser herhjemme.

Vi anbefaler, at du tager en tur i Tivoli, hvor der hvert år er pyntet op til jul i perioden fra 18. november og til 31. december. Her er der fyldt med boder og spændende aktiviteter – og parkens attraktioner og bygninger er dækket med flere tusinde julelys. Det er en oplevelse, der med garanti bringer dig i den rette julestemning.

Tivoli har noget for enhver smag. Her kan du køre i karruseller, pynte kager, gå på julemarked og spise god mad. Start dagen med morgenmad eller frokost på en af Tivolis cafeer. Derefter kan du gå i gang med at prøve de mange forlystelser. Eller hvad med en tur i honningkagehuset? Her bager nisserne honningkager, mens børnene kan pynte et honningkagehjerte som de får med hjem.

Alle karrusellerne kører stadig i december, så hvis du bliver træt af at kigge i de forskellige boder, så er der også mulighed for lidt fart over feltet. Her er endda særlige julekarruseller, heriblandt Nissetoget som de mindste børn også kan prøve.

Bliver du sulten, så bør du tager en tur til Hjulkøbing station for at få en kop kakao og lidt julesnacks. Foran stationen ligger togboderne – her kan du hurtigt finde et par julegaver og hvis du ikke er i julestemning endnu, så er der håb forude. Efter mørkets frembrud er det er flot juleshow i Kinaområdet. Her lyser 16.000 lys himlen op i et forrygende show. Efter en lang dag i Tivoli mangler der vel bare en dejlig julemiddag?

Har du et par timer til overs kan du tage en tur hen og besøge julemarkedet på Højbro Plads. Det er et internationalt julemarked med specialiteter fra mange forskellige lande. Det er et interessant sted at besøge, hvis du vil vide lide mere om, hvordan andre fejrer jul.

Læs mere om jul i Tivoli

25. februar 2022

Gaveideer til hende

Klik her og læs mere