1. Adskil fest og ferie
De fleste arbejder med et fælles budget til brylluppet og bryllupsrejsen, men vil I gerne på en romantisk ferie efter den store dag, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Under planlægningen til brylluppet opstår ofte nye idéer og muligheder – og de koster. Fristelserne lurer, og når der er penge på bryllupskontoen, kan I let komme til at vælge en lidt dyrere vin, et lidt større lokale eller ende med at hyre en professionel fotograf, selvom I i første omgang havde besluttet, at én i familien kunne stå for at tage billeder på den store dag.
I mange tilfælde opstår der også ekstraudgifter, som I ikke på forhånd havde budgetteret med – og så ender I måske med at tage af de penge, der egentlig skulle gå til bryllupsrejsen. Et godt tip er derfor at lave et særskilt budget til bryllup og bryllupsrejse.
2. Køb rejsen i god tid
Der går mange timer med planlægning op til selve brylluppet. Ofte så mange, at I kan have svært ved at overskue planlægningen af en bryllupsrejse oveni. Derfor bliver mange bryllupsrejser enten aflyst, udskudt eller planlagt i sidste øjeblik.
Hvis rejsen skal blive en realitet, er det derfor en god idé at bestille i god tid, og I kan med fordel allerede begynde at researche, når I kender datoen for brylluppet.
Der er flere fordele ved at bestille bryllupsrejsen i god tid:
- I undgår problemet med, at bryllupsopsparingen hovedsageligt bliver brugt på festen, og at I efterfølgende ikke har råd til jeres bryllupsrejse.
- I får ofte rejsen til en bedre pris, hvis I bestiller i god tid. Drømmer I om en begivenhedsrig og samtidig billig bryllupsrejse, er det en god idé at være hurtigt ude.
- I får ro i sindet. Det kan være stressende at planlægge et bryllup og jo flere detaljer, I kan få på plads, desto mere kan I slappe af op til brylluppet.
3. Er du allerede sent ude?
Er der kort tid til brylluppet, og har I hverken fået sparet op eller bestilt bryllupsrejsen? Så kan I slippe bekymringerne ved at tage et fleksibelt ferielån, hvor I har mulighed for at tage på den bryllupsrejse, I drømmer om, og betale af senere.
Hos Express Bank kan du låne op til 50.000 kr. til bryllupsrejsen. Læs mere om vores ferielån eller om fordele og ulemper ved at købe en ferie på afbetaling.
Læs også hvordan I lægger et godt feriebudget
4. Ønsk jer penge til rejsen
Det er ingen skam at skrive penge på ønskelisten til brylluppet og slet ikke, når de går til et godt formål. Et tilskud til bryllupsrejse er en mindst lige så mindeværdig og betænksom gave som de resterende ting på ønskelisten, og for mange brudepar kan lidt økonomisk hjælp fra venner og familie bringe dem et stort skridt tættere på den bryllupsrejse, de drømmer om.
Tip
Der er med garanti gæster, der af princip ikke giver pengegaver, men de fleste lader sig overtale, når ønsket om penge til bryllupsrejsen bliver mere konkret. Brug derfor lidt tid på at konkretisere, hvad I ønsker jer penge til. Fx en god middag på en bestemt restaurant, en parmassage eller entrébilletter til museer og seværdigheder, I godt kunne tænke jer at opleve på destinationen.
5. Vælg en billig bryllupsrejse
Der er uendeligt mange gode bud på destinationer til bryllupsrejsen. En afslappende tur til Thailand, romantik og luksus på Maldiverne eller et roadtrip i USA er nogen af klassikerne, men skal enderne hænge sammen, kan I sagtens vælge et billigere alternativ og få en uforglemmelig ferie efter brylluppet.
Der er masser af steder i Europa, der kan danne rammen om en minderig og samtidig billig bryllupsrejse. Undersøg fx mulighederne for at booke en billig bryllupsrejse til Portugal eller Italien, hvor der er både varme og romantik i vente.
Mastercard og Visa Dankort i udlandet – hvilket kort skal med på ferie?
Klik her og læs mere