Økonomi

Sådan sparer du penge på elregningen

Kan man bruge mindre strøm, uden at fryse om vinteren? Det korte svar er ja! – og det kan spare dig mange penge.

Det siger næsten sig selv. Hvis du bruger mindre strøm, så bliver din elregning billigere. Her får du vores bedste råd til, hvordan du kan skrue ned for strømforbruget – uden at fryse om vinteren.

Skift strømleverandør

Når temperaturen falder, så stiger priserne på strøm. Derfor bør du følge med prisudviklingen hos de forskellige strømleverandører for at sikre sig, at du ikke får et chok, når regningen kommer ind ad døren – og det er faktisk ikke så svært, som det lyder.

strøm.nu får du det fulde overblik over strømleverandører og strømpriser, så du kan finde den billigste leverandør. Det kan spare dig for mange penge, som kunne være bedre givet ud et andet sted. Derfor kan det godt svare sig at gøre det til en vane at tjekke mindst én gang om året, at din strømleverandør fortsat giver dig en konkurrencedygtig pris på strømmen.

Byt opvarmingskilde

Undersøg om det er værd at investere i en anden type varmekilde. Med en varmepumpe får du meget varme ud af hver kilowatttime. Det kan også betale sig at installere fx en brændeovn.

Få penge til at renovere din bolig

Isolering af boligen

Har du planer om at renovere huset? Så bør du overveje, hvordan du gør det så energivenligt som muligt. Køb af varmepumpe eller efterisolering af gamle huse er store investeringer, der bidrager til et reduceret varmeforbrug og dermed lavere omkostninger på sigt.

En bolig med høj komfort og lave energiomkostninger, baseret på vedvarende energi, står stærkt, når boligen engang skal sælges videre.

Læs også vores artikel om energioptimering der betaler sig

Har du vinduer, som trækker? Så bør du tjekke om vinduerne skal udskiftes eller om det er nok at skifte tætningslisterne rundt om vinduerne.

4 gode vaner som påvirker din strømregning

  1. Sluk lyset.Lad ikke lyset stå tændt i rum, hvor du ikke opholder dig. Sluk lyset så snart du forlader rummet.
  2. Kør fuld vask. Sæt først vaskemaskine, opvaskemaskine og tørretumbler i gang, når de er fyldt op.
  3. Skru ned for varmen. 19-22 grader i huset er varmt nok for de fleste. For hver grad du sænker temperaturen, sparer du omkring 5 % af den energi, du bruger til opvarmning. Har du et rum, som sjældent er i brug, så kan det altså godt betale sig at sænke temperaturen lidt ekstra der. Du kan også investere i en automatisk termostat – så slipper du nemlig for selv at regulere temperaturen. Derudover har du mulighed for at indstille temperaturen, så det er varmt i huset, når du kommer hjem.
  4. Slå det hele fra!Der er flere ting, som bruger strøm, selvom du ikke bruger dem. Mens standby kan være praktisk på TV’et, så er det unødvendigt at bruge i mange andre tilfælde.

Har du brug for flere økonomiske sparetips? Så læs vores andre artikler om privatøkonomi

BYGGELÅN

Overvejer du at investere i boligforbedringer?

Uanset om du overvejer boligforbedringer som en investering i din boligs værdi, eller fordi du drømmer om en opgradering af dit hjem, kan du låne pengene her hos Express Bank. Med en meget fordelagtig rente kan du nemt og enkelt låne op til 300.000 kr.
Læs mere om vores Byggelån og ansøg her.

01. december 2020

Express bank udvikler app forud for nyt krav om to-faktor godkendelse

Klik her og læs mere