)
Økonomi

Online bank - bliv klogere på fordelene

Når du skal låne penge, er der mange ting at tage stilling til, inden du sætter din underskrift på lånedokumenterne. Én af de ting, du skal beslutte, er, om du vil låne penge i din primære bank, eller om du vil vælge en af de efterhånden mange online banker.

For at kunne træffe den beslutning, er det godt at vide, hvad online bankerne i Danmark kan tilbyde sammenlignet med de mere traditionelle banker.

I denne artikel kan du læse om nogle af fordelene ved at vælge en online bank.

Hvad er fordelene ved en online bank?

Hvis du tidligere har lånt penge, har du nok gjort dette gennem din primære bank – eller et realkreditinstitut, hvis der har været tale om et boliglån. Du er måske derfor ikke så fortrolig med de andre muligheder, der findes på lånemarkedet – eksempelvis muligheden for at vælge en online bank, eller internetbank som det også kaldes.

En online bank adskiller sig fra de traditionelle banker ved, at der ikke findes nogen fysiske filialer. Det betyder, at der ikke er en fysisk bank, du kan henvende dig i, og du har heller ikke en personlig rådgiver på samme måde, som du måske kender det fra din primære bank. En online bank er til gengæld landsdækkende og kan betjene alle, uanset hvor i landet man bor, da al dialog og betjening foregår online.

De største fordele ved at benytte en online bank er, at ansøgningsprocessen er let tilgængelig, idet alt foregår online, og at du får hurtigt svar på din ansøgning. Bliver du godkendt til et lån, vil du typisk få udbetalt pengene til din NemKonto i løbet af få hverdage.

4 fordele ved en online bank

  • En online bank er landsdækkende og kan betjene alle, uanset hvor i landet man bor
  • Ansøgningsprocessen er let tilgængelig, idet alt foregår online
  • Du kan i princippet anvende pengene frit og uden begrænsninger
  • Renten på forbrugslån hos de seriøse online banker er særdeles konkurrencedygtig og tåler ofte sammenligning med de traditionelle banker

Når du skal låne penge i din primære bank, skal du som udgangspunkt redegøre for, hvad de lånte penge skal bruges til – og typisk vil det lånte beløb være øremærket til det valgte formål. Hvis du i stedet vælger at låne penge hos en online bank, er der tale om et såkaldt lån uden sikkerhed. Du skal stadig oplyse låneformålet, når du ansøger om lån, men det betyder, at du i princippet kan anvende pengene frit og uden begrænsninger, hvis du bliver godkendt til et lån. Så et forbrugslån fra en online bank giver dig ofte en større frihed og mulighed for at låne til præcis det, du drømmer om eller har brug for.

Hos nogle online banker kan du opleve, at renten på et forbrugslån ligger lidt højere end et tilsvarende lån fra din primære bank. Hos flere af de seriøse online banker og internetbanker er renten på forbrugslån dog særdeles konkurrencedygtig og tåler ofte sammenligning med de traditionelle banker.

Uanset om du vælger at ansøge om et lån i en online bank eller i din primære bank, skal du kreditvurderes. Det betyder, at banken skal gennemgå de oplysninger, du indsender i din låneansøgning og vurdere, om din økonomi kan bære et lån.

Lån penge online til attraktiv rente

Hos Express Bank tilbyder vi lån uden sikkerhed på op til 300.000 kr. Du kan låne til attraktive renter og bruge pengene på projekter i boligen, bil, ferie, eller hvad du måtte have behov for.

Hvordan finder du den bedste online bank?

Når du har taget en beslutning om at låne penge i en online bank, er næste skridt at vælge, hvilken online bank du vil låne hos. For at finde den bedste online bank (eller bedste internetbank) er det nødvendigt at undersøge de forskellige online banker lidt nærmere.

Det kan bl.a. være en god idé at undersøge, hvor længe banken har eksisteret, og hvem der ejer banken. Banker, der har eksisteret mange år på det danske marked, opleves typisk som mere sikre, og det vil for mange føles mere trygt at låne penge hos en bank, der har eksisteret i mange år. Det kan også være en god idé at undersøge, hvordan banken er ejet – dvs. om banken har en solid kapital, der giver større sandsynlighed for, at banken kan klare sig i eventuelle nedgangstider.

At vælge en ny bank er en tillidssag, og det kan i den proces være rart at høre om andre brugeres oplevelser med at være kunde i banken

Du kan derfor med fordel kigge nærmere på bankens brugeranmeldelser – eksempelvis på Trustpilot. Ved at læse om andre brugeres oplevelser med de forskellige online banker vil du kunne få et nogenlunde billede af, hvilke banker det er bedst at være kunde i.

Og sidst men ikke mindst er det selvfølgelig vigtigt også at undersøge, hvilke typer lån de forskellige banker tilbyder, og hvordan priser og vilkår ser ud. For at vælge den bedste online bank, vil det derfor være en god idé at indhente et lånetilbud fra de banker, du har udvalgt under din research. Ved at indhente et tilbud fra flere banker på samme type lån og med samme beløb og løbetid, vil du kunne sammenligne renter, priser og samlede omkostninger på lånet. På baggrund af det vil du så kunne vælge den bedste online bank til netop dit behov og din økonomi. At skulle vurdere, hvad der er det bedste lån, kan dog for nogle være svært, da der er flere forskellige ting, man skal være opmærksom på. Du kan læse mere om at vælge det bedste lån her.

Vidste du …

Express Bank er en online bank, der har eksisteret i Danmark i mere end 30 år. Vi behandler årligt mere end 400.000 låneansøgninger, hvilket gør os til én af de førende online banker i Danmark. Vi er ejet af franske BNP Paribas Finance, og vi kan derfor sikre en tryg og sikker proces, når du låner penge hos os.

Læs mere om Express Bank

Hvordan bliver man kunde hos en online bank?

Hvis du beslutter dig for at blive kunde i en online bank, er processen for dette typisk ret simpel. Du behøver ikke at kontakte banken for at bede om at blive kunde – du ansøger blot om det lån, du har behov for. Bliver du godkendt til lånet hos den ønskede online bank og vælger at takke ja til lånet, så bliver du automatisk kunde.

Når du er blevet kunde hos en online bank, vil du få adgang til en mobilbank, hvor du efter login bl.a. kan se alle informationer om dit lån. Du vil også nemt kunne kontakte banken online, hvis du har spørgsmål eller behov for support.

Så det er altså ganske nemt at blive kunde i en online bank, når du først har lavet din research og udvalgt den bedste online bank for dig.

Få et uforpligtende lånetilbud

Tips til dig som vil søge et lån

Et online lån er en god mulighed for dig, hvis du har brug for at realisere nogle drømme eller projekter. Vi lister 5 tips og gode råd til dig, der overvejer at låne penge.

Læs vores 5 gode råd

Overblik over dine lånemuligheder

Læs hvilke muligheder du har for at låne penge i dag, så du føler dig udstyret til at kunne skelne imellem de gode og de dårlige valgmuligheder, og træffe det rette valg for dig.

Læs om dine lånemuligheder

01. august 2023

Sådan finder du det bedste kreditkort

Klik her og læs mere