)
Økonomi

Guide til mobilbetaling: Sådan bruger du kreditkort på mobilen

Ifølge Danmarks Statistik (2022) bruger 84 % af os betalingskort på mobilen. Men hvad er fordelene ved mobilbetaling, og hvordan får du kreditkort på mobilen, så du let kan betale, når du er på farten eller shopper online? Det kan du blive klogere på her i artiklen.

Kom godt i gang med mobilbetaling

Hvis du er ligesom de fleste andre, så har du altid mobilen inden for rækkevidde. Og efterhånden er det faktisk det eneste, du behøver at have med, når du skal ud ad døren. De kort, du tidligere havde i pungen, kan nemlig let installeres på din smartphone. Det gælder bl.a. kørekort, sygesikring, diverse medlemskort og ikke mindst dit kreditkort.

Når du har installeret dit kreditkort på din smartphone og tilknyttet det MobilePay, kan du nemt betale direkte fra mobilen. Det gælder, uanset om du handler dagligvarer, er på loppemarked, på festival, på tankstationen, caféen eller shopper online. I denne artikel får du en guide til, hvordan du gør i praksis, når du skal:

Få mere fleksibilitet i hverdagen

Express Bank tilbyder Visa ONECard, hvor du har mulighed for at få en kredit på mellem 5.000 kr. og 50.000 kr. Vores Visa ONECard er et godt alternativ til et traditionelt forbrugslån, og du kan bruge kortet som en slags kassekredit i hverdagen – også på mobilen, eller når du skal på ferie.

LÆS MERE OM VISA ONECARD

1. Installér dit kreditkort på mobilen

Det er let at installere sit betalingskort på mobilen, men måden du gør det på varierer, alt efter om du bruger iPhone eller Android. Her kommer en kort installationsguide til begge:

Installér kreditkort på iPhone (Apple Pay):

 1. Åbn appen “Wallet”
 2. Tryk på “Debet- eller kreditkort” for at tilføje et nyt kort
 3. Følg vejledningen på skærmen

Vær opmærksom på, at din bank eller kortudsteder kan bede dig om at installere en app eller kræve nogle ekstra oplysninger af dig, inden dit kort kan tilføjes og du er klar til at betale med mobilen. Når dit kort er installeret, kan du enten se det ved at åbne appen “Wallet” eller ved at klikke to gange på knappen på højre side af din iPhone.

Installér kreditkort på Android (Google Pay):

 1. Gå til “Administrer din Google-konto” og vælg “Betalinger og abonnementer”
 2. Vælg “+ Tilføj betalingsmetode” og indtast dine oplysninger
 3. Tryk “Gem”
 4. Åbn Google Pay og vælg “Betaling”
 5.  Tryk på “Konfigurer kontaktløs betaling” og acceptér brugervilkår
 6. Angiv den SMS-kode, du har modtaget

Herefter burde du kunne betale med mobilen i butikker, på caféer, på tankstationer og alle andre steder, hvor de tager imod kontaktløs mobilbetaling.

2. Tilknyt dit kreditkort på MobilePay

I mange tilfælde er det hurtigste at bruge Apple Pay eller Google Pay, når du skal betale med mobilen, men det er ikke altid en mulighed. Det er derfor en god idé også at tilknytte dit kreditkort på MobilePay. Her er tre situationer, hvor du kan have behov for at bruge MobilePay til mobilbetaling:

På loppemarkeder og festivaler

Det er ikke alle boder og stande, hvor de tager imod kort, men langt de fleste har en MobilePay-konto tilknyttet, så du nemt kan betale med mobilen.

Reshopper, DBA, og lignende platforme

Når du køber brugte ting gennem forskellige platforme foregår udvekslingen ofte direkte mellem køber og sælger ved afhentning. Her er MobilePay en nem løsning for begge parter, fremfor at skulle medbringe kontanter eller lave en bankoverførsel.

Online shopping

Det er super nemt at betale med mobilen, når du shopper online. Når du først har tilknyttet kortet til din MobilePay-konto, skal du nemlig bare indtaste din kode og swipe, når du skal betale med mobilen.

Når du både har installeret dit kreditkort på mobilen og tilknyttet det MobilePay, er du helgarderet, når du shopper online eller er på farten. Her er en kort guide til, hvordan du gør:

 1. Åbn MobilePay-appen og log ind
 2. Klik på “Menu”
 3. Vælg “Konti og kort”
 4. Vælg “Tilføj konto eller kort”
 5. Klik “Kort” og scan dit kreditkort eller indtast kortoplysninger
 6. Godkend med MitID eller engangskode

Du kan tilføje op til 10 forskellige betalingskort på din MobilePay-konto og langt de fleste kreditkort kan tilknyttes. Det gælder også vores Visa ONEcard, som blandt andet giver dig 45 dages rentefri kredit.

3. Betal med mobilen

Når du har installeret dit betalingskort på mobilen og tilknyttet det din MobilePay-konto, er du klar til at betale med din smartphone, uanset hvor du er i Danmark, men også rigtig mange steder i udlandet.

Mobilbetaling via Apple Pay og Google Pay

Igen foregår mobilbetaling på lidt forskellige måder, alt efter om du er Android-ejer eller bruger iPhone. Fælles for dem er, at det er super simpelt at betale med kort på mobilen. Her er en kort guide til, hvordan du gør:

Betal med mobilen på iPhone (Apple Pay):

 1. Åbn din iPhone, enten via ansigtsgenkendelse eller med kode
 2. Dobbeltklik på knappen på højre side af telefonen
 3. Hold telefonen hen til kortlæseren og gennemfør betalingen

Betal med mobilen på Android (Google Pay):

 1. Åben din smartphone
 2. Hold din smartphone hen til kortlæseren og gennemfør betalingen

Betal med MobilePay, når du er ude eller online

Når du ude og skal bruge MobilePay til mobilbetaling, skal du blot indtaste det beløb, du skal overføre, det nummer du skal overføre til og swipe til højre for at gennemføre betalingen.

Shopper du online, er det endnu lettere. Her skal du blot taste dit eget telefonnummer, åbne anmodningen, der kommer på din smartphone umiddelbart efter, og swipe til højre for at gennemføre betalingen.

Få et Visa ONEcard og betal med visa på mobilen

Hvis du har flere kort tilknyttet din MobilePay-konto, så vær opmærksom på, at betalingen trækkes fra det kort, der er registreret som dit primære kort. Du kan selv vælge imellem de registrerede kort, inden du swiper eller du kan ændre, hvilket kort der skal være det primære – så det fx er dit Visa ONEcard fra Express Bank, hvor du får 45 dages rentefri kredit.

Læs mere om fordelene med Visa ONEcard

Brug Visa ONEcard som en kassekredit

Et Visa ONEcard kan fungere på mere eller mindre samme måde som en kassekredit og give dig frihed, når du står med et konkret økonomisk behov.

LÆS OM KREDITKORT SOM EN KASSEKREDIT

Sådan finder du det bedste kreditkort

I denne artikel kan du læse om de forskellige korttyper, fordele og ulemper, og hvilke overvejelser, du bør gøre dig, før du kan vælge det bedste kreditkort til dine behov.

Læs hvordan du finder det bedste kreditkort

15. september 2023

Hvilken bil skal jeg vælge?

Klik her og læs mere