Økonomi

Derfor bør du shoppe sæsonbaseret

Køber du sommertøj på januarudsalg? Ellers burde du! Når vi tænker frem i tiden og handler uden for sæsonen, så er der nemlig mange penge at spare. Her er nogle tips til, hvordan du kan gøre et kup ved at handle uden for sæson.

Med god planlægning kan du udskifte både langrendsski og havemøbler, uden at ruinere dig selv. Ved at undgå impulskøb, kan du nemlig spare mange penge. En tommelfingerregel kan være at tænke frem i tiden. Fx kan det være en god idé at købe vintertøj om sommeren og skiudstyr i foråret eller sommermånederne.

Få vores 5 bedste råd til at shoppe sæsonbaseret.

1. Køb elektronik på januarudsalg

Efter jul og nytår er der januarudsalg – det strækker sig fra juledagene og helt frem til februar. Det giver masser af tid til at gøre et godt kup og på denne tid kan det især godt betale sig at købe elektronik og hårde hvidevarer – varer, som ellers sjældent er på tilbud.

2. Køb sports- og vintertøj i påsken

Er du på jagt efter nyt sportstøj? Lige efter påske skal butikkerne gøre plads til sommertøj. Det betyder, at ski, skøjter og vintertøj skal ud af forretningerne for at give plads til sommervarerne. Derfor begynder udsalget i påsken og priserne bliver sat yderligere ned efter påske. Her er der mulighed for at finde et godt tilbud, så du får mere ud af pengene.

3. Forbered dig til vinteren om sommeren – og omvendt

Langt de fleste køber produkter, når de har brug for dem, men det kan godt betale sig at tænke frem i tiden. Ting som vinterdæk og brændeovne kommer ofte på tilbud, når ingen har brug for dem – nemlig om sommeren eller når vi har en vinter uden sne. Her er der gode muligheder for at sikre sig et godt tilbud. Hvis du ved, at du godt kunne tænke dig en brændeovn i huset, så slå til, når prisen er nede – også selvom du ikke har brug for varmen og hyggen lige nu.

4. Fyld fryseren op efter højtider og ferier

Efter højtider som jul, nytår, påske og sommerferie er der typisk sæsonvarer på udsalg. Hvis du ikke har noget imod at spise lidt julemad i de efterfølgende måneder eller servere påskeslik i juli, så er der masser af penge at spare. Fyld fryseren op og benyt dig af de mange gode tilbud i dagligvarebutikkerne efter højtider og ferier.

5. Shopping uden penge på kontoen?

Hvis du ser noget til en god pris, men ikke har råd til at købe det lige nu og hvor det er på udsalg – så kan det i nogle tilfælde give mening at købe det på afbetaling med kreditkort eller et forbrugslån. Du bør dog være klar over, at prisen, du betaler med kreditkort, kan være ekstra høj. Har du allerede mange smålån og forbrugslån, kan du overveje at samle dem i ét samlelån og opnå et større rådighedsbeløb hver måned. Med vores samlelånsberegner kan du tjekke, hvor mange penge du kan spare ved at samle dine lån.

20. maj 2020

Sådan opgraderer du haven

Klik her og læs mere