Økonomi

5 tips til mere økonomisk juleshopping

Ender du altid med at bruge for mange penge på julegaverne? Gode gaver er ikke nødvendigvis dyre gaver – i hvert fald ikke hvis du køber dem i god tid. Her er nogle tips til, hvordan du sparer penge på årets julegaveindkøb.

Her er vores tips til juleshopping

1.    Læg et gavebudget

En af årsagerne til at vi bruger for mange penge på julegaver er, at vi har for travlt med at købe dem. På farten glemmer vi nemlig alt om, hvor mange penge der egentlig går til gaverne. Et godt råd er derfor at lægge et budget i god tid inden julehandelen start – sådan får du let et overblik over, hvor meget du faktisk har råd til at bruge på gaverne.

Sæt en maxpris pr. person og hold dig inden for denne grænse. Spørg gerne efter en ønskeliste, så du kan sammenligne priserne i de forskellige butikker.

God planlægning er kort sagt nøglen til en vellykket julegavehandel – og så øger det sandsynligheden for, at du har penge tilbage efter nytår.

2.    Giv flere sammen

Har du en stor familie eller vennekreds, så kan det blive dyrt at købe gaver til alle. I det tilfælde kan det give mening at gå sammen om at købe en god middag, en rejse eller en anden oplevelse, som I kan lave sammen.

2.    Gavekort

Mange sætter pris på et gavekort, så de selv kan købe noget, de har ønsket sig. Desværre er der rigtig mange gavekort, som aldrig bliver brugt – enten fordi de bliver væk eller fordi datoen bliver overskredet. Derfor er det en god idé at gøre modtageren opmærksom på udløbsdatoen, så han eller hun husker at få det brugt.

 

4.    Hjemmelavede gaver

Du behøver ikke at tage en tur i indkøbscentret, når du skal købe gaver – personlige eller hjemmelavede gaver er nemlig en vinder hos de fleste. Hvad med at invitere på middag? Lave konfekt, bygge et fuglehus eller lave en fotokalender fra året der gik. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan finde på – og hjemmelavede gaver er både hyggelige at modtage og give.

5. Køb noget som modtageren kan bruge

Nyttige gaver som håndsæbe, bodyshampoo, håndklæder eller klude kan virke som verdens kedeligste gave, men modtageren vil med garanti være taknemmelig, fordi vedkommende selv slipper for at bruge penge på det.

Brugbare og ”kedelige” gaver er ofte kedelige at købe, men køber du noget brugbart, så er du sikker på, at det også bliver brugt – og det er en bedre løsning end at din gave bliver gemt væk i et skab, hvis den ikke falder i god jord.

Bonustip

Tænk over hvem du køber gave til. Du behøver ikke købe gave til alle. Hvad med i stedet at sende et fint og personligt julekort? Det sætter folk også meget pris på – ofte mere end på de gaver, de får.

01. december 2020

Express bank udvikler app forud for nyt krav om to-faktor godkendelse

Klik her og læs mere