)
Økonomi

Sådan laver du en budgetkonto

Ønsker du dig et bedre overblik over din økonomi? Så bør du oprette en budgetkonto. Læs hvordan her. 

Der er flere fordele ved at oprette en budgetkonto. Først og fremmest får du et godt overblik over alle dine udgifter. Det hjælper dig blandt andet med at huske at betale alle dine regninger, ligesom det mindsker sandsynligheden for betalingsanmærkninger og inkassovarsler.

Med en budgetkonto får du også en mere forudsigelig økonomi – så der er en ekstra god grund til at oprette en selvstændig konto til regninger og øvrige faste udgifter.

Hvad er en budgetkonto?

Det er en konto hvorfra alle dine regninger bliver betalt. For at der altid er penge nok på kontoen, skal du hver måned overføre et bestemt beløb.

Alle bør oprette en budgetkonto

At have en budgetkonto er smart – uanset om du bor alene, med en samlever eller i et bofællesskab. Alle fællesudgifter kan med fordel betales fra en budgetkonto, det gælder både engangsbeløb og faste udgifter.

Hvor ofte budgetkontoen bruges varierer fra person til person. Nogle opretter også en selvstændig madkonto og det kan være smart, hvis I er flere, der spiser sammen. Så kan hver enkelt person indbetale et fast beløb hver uge eller måned, så I sikrer, at alle har lige store udgifter til mad. Det gør det også lettere at holde sig til budgettet. Har du ikke brug for en permanent madkonto til deling af udgifter, kan du også med fordel bruge WeShare-app’en.

3 simple trin: Opret en budgetkonto i dag

1. Få overblik over dine regninger

Når du skal lave en budgetkonto, bør du medtage alle regninger – både dem du betaler månedligt, halvårligt og årligt. Derefter bør du dele dine årlige regninger op i 12 og de halvårlige regninger op i 6 og så lægge alle beløbene sammen – så ved du, hvor mange penge du bør sætte ind på din budgetkonto hver måned.

2. Sæt en fast overførsel op

2. Sæt en fast overførsel op, så de førnævnte beløb automatisk overføres fra din lønkonto til din budgetkonto. Det kan være smart at sætte overførslen til den dag, du får løn – så er du sikker på, at du har penge til de regninger, der kommer ind ad døren i starten af en ny måned.

3. Opret betalingsaftaler

Så bliver dine regninger betalt automatisk og du slipper for papirfakturaer i postkassen. Udover at du slipper for at huske på at betale dine regninger, så undgår du også den trættende proces, det er at skrive lange kontooplysninger ned.

Tips til at komme i gang med budgetkontoen

Hvis du endnu ikke har sparet op til de store regninger, der venter lige om hjørnet, så kan det måske godt betale sig at overgå fra årlig til månedlig betaling. En anden mulighed er at overføre lidt ekstra til budgetkontoen, når du har mulighed for det. Måske lidt af feriepengene eller hvis du får penge tilbage i SKAT? Du kan også finde inspiration til, hvordan du kan spare penge i hverdagen, uden at leve på et stramt budget her.

25. juni 2020

Sådan lægger du et godt feriebudget

Klik her og læs mere