)
Økonomi

Hvordan finder jeg det bedste lån?

Når du skal ud og låne penge, er det vigtigt at vide, hvordan du finder det bedste lån. For mange kan det være svært at gennemskue de forskellige lånevilkår og at vælge det lån, der passer bedst til deres økonomi. I denne artikel gennemgår vi nogle af de ting, du skal være opmærksom på, når du skal finde det bedste lån.

Hvilken type lån skal jeg vælge?

At optage et lån kan have stor betydning for din økonomi mange år frem, og derfor er det vigtigt at vælge det bedste lån ud fra dine behov og din nuværende økonomi. Der findes flere forskellige typer lån, og nogle lån er øremærket til et bestemt formål – eks. køb af bil eller renovering af bolig – hvor andre er regulære forbrugslån, der giver dig friheden til at låne penge til det, du drømmer om.

Inden du går ud og låner penge, er det en god idé at gøre dig det klart, hvad du har brug for at låne penge til, hvor stort et beløb, du har brug for at låne, og hvor mange år du vil bruge på at betale lånet tilbage.

Samtidigt vil det være en god idé at lægge et godt budget, der indeholder alle dine indtægter og udgifter, så du på forhånd ved, hvor meget du har råd til at afdrage på et nyt lån.

Sørg gerne for, at der er god luft i budgettet, så der også er plads til uforudsete udgifter, uden at det behøver påvirke din mulighed for at betale dine faste udgifter. Du kan hente vores gratis budgetskabelon og komme godt i gang med dit budget.

Når du har overvejet dit behov for at låne penge og lagt et godt budget, er du klar til at finde det bedste forbrugslån, der matcher lige præcis dine behov. Du kan blive klædt godt på ved at læse mere om, hvilke lånemuligheder der findes.

Lån til attraktiv rente hos Express Bank

Hos Express Bank tilbyder vi lån uden sikkerhed på op til 300.000 kr. Du kan låne til attraktive renter og bruge pengene på projekter i boligen, bil, ferie, eller hvad du måtte have behov for.

Undersøg markedet for de bedste lånemuligheder

For at finde de bedste lånemuligheder til dit behov, er det vigtigt at undersøge lånemarkedet og sammenligne lån fra flere forskellige låneudbydere.

De fleste låneudbydere tilbyder muligheden for at ansøge om et lån online, og du har dermed nem adgang til at indhente flere forskellige lånetilbud, så du kan sammenligne forbrugslån eller andre typer lån fra flere forskellige banker.

Der findes efterhånden en del online sammenligningstjenester, der gør det nemt og hurtigt at sammenligne lån fra flere udbydere, så du kan vælge det bedste lånetilbud.

Det bedste sted at låne penge er ikke altid der, hvor du kan få et forbrugslån med lav rente, da der er andre vigtige faktorer end bare renten at tage højde for, når du optager et nyt lån.

Når du sammenligner lån fra flere udbydere, er det vigtigt, at både lånets størrelse og lånets løbetid er den samme i alle lånetilbud, da de ellers ikke er sammenlignelige.

Vidste du …

At Express Bank også tilbyder Samlelån? Et Samlelån er en mulighed for at samle flere eksisterende lån i ét samlet lån. Ved at samle din eksisterende gæld i ét lån kan det spare dig for mange månedlige omkostninger i form af gebyrer og høje renter. Når du optager et Samlelån hos Express Bank får du – udover muligheden for at samle alle dine eksisterende lån – også mulighed for at få en kontantudbetaling. Så det bedste lån for dig kan muligvis være et Samlelån, hvor du samler din eksisterende gæld og får udbetalt et kontantbeløb oveni.

Læs mere om Samlelån

Sådan vælger du det bedste lån

Når du har indhentet tilbud på dit kommende lån fra flere forskellige udbydere, kan du sammenligne dem for at vælge det bedste lånetilbud. Men hvordan vurderer du, hvilket lån der er det bedste for dig, og hvad skal du være opmærksom på?

Mange er tilbøjelige til kun at kigge på renten og dermed vælge et forbrugslån med lav rente, men de overser, at mange lån med lav rente kan have høje gebyrer, der i sidste ende gør lånet dyrere.

Når du skal sammenligne lånetilbud for at finde det bedste lån, er det derfor en god idé at kigge på disse tre faktorer:

  1. ÅOP
  2. Løbetid
  3. Lånevilkår

ÅOP er vigtigste parameter, når du skal vælge et lån

ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) er den parameter, der samlet fortæller dig, hvor meget et lån kommer til at koste dig. ÅOP’en indeholder både renter, gebyrer, afdrag og øvrige omkostninger, og den fortæller dermed, hvor meget det årligt vil koste dig at optage lånet. Når du sammenligner lånetilbud fra forskellige udbydere, er det derfor typisk lånet med den laveste ÅOP, du bør vælge for at få det bedste lån.

Lånets løbetid har betydning for din økonomi

Løbetiden på dit lån afgør, hvor stort et afdrag du skal betale hver måned for at betale lånet tilbage til den aftalte tid.

Det kan være fristende at vælge et lån med så lang en løbetid som muligt, da det månedlige afdrag så bliver lavere – men samlet set bliver lånet dyrere i renter, når du betaler det af over flere år. Derfor kan det være en fordel at vælge en lidt kortere løbetid på lånet, hvis dit budget kan bære det, da de samlede omkostninger på lånet dermed bliver lavere. Det er dog en god idé at sikre en vis luft i dit budget for at tage højde for uforudsete udgifter – så hellere en lidt længere løbetid på lånet, så du ikke presser din økonomi for hårdt.

Sørg for at sætte dig ind i lånevilkårene

Som en del af din lånesammenligning er det også vigtigt, at du sætter dig ind i lånevilkårene hos de forskellige udbydere.

Vilkårene kan variere meget fra udbyder til udbyder, og det vil være ærgerligt at blive fanget i en aftale, der på sigt ikke er det bedste lån for dig. Du bør bl.a. være opmærksom på udbyderens regler for indfrielse – vil det være muligt for dig at indfri lånet før den aftalte tid, hvis du pludselig får luft i økonomien til at betale lånet ud? Og er det muligt undervejs at ændre på lånets løbetid, hvis din økonomi ændrer sig, og du har brug for en justering af lånet for fortsat at kunne betale dine månedlige afdrag?

Hvis der er nogle vilkår i et lånetilbud, som du undrer dig over, kan det være en god idé at kontakte låneudbyderen for at få en uddybning og forklaring. På den måde sikrer du, at du præcist ved, hvilke vilkår du skriver under på, når du optager lånet.

Så for at opsummere vil det bedste lån typisk være det lån, der har den laveste ÅOP, en løbetid der passer til din samlede økonomi og de mest fleksible lånevilkår.

Få et uforpligtende lånetilbud

Tips til dig som vil søge et lån

Et privatlån er en god mulighed for dig, hvis du har brug for at realisere nogle drømme eller projekter. Vi lister 5 tips og gode råd til dig, der overvejer at låne penge.

Læs vores 5 gode råd

Overblik over dine lånemuligheder

Læs hvilke muligheder du har for at låne penge i dag, så du føler dig udstyret til at kunne skelne imellem de gode og de dårlige valgmuligheder, og træffe det rette valg for dig.

Læs om dine lånemuligheder

09. maj 2023

Få hjælp til at sammenligne lån inden du låner penge

Klik her og læs mere