Nyhed, Presse

Express bank udvikler app forud for nyt krav om to-faktor godkendelse

Nye EU-krav om to-faktor godkendelse var startskuddet til app-udvikling i Express Bank.

Snart vil det ikke længere være muligt at foretage et køb på nettet ved blot at indtaste de oplysninger, der står på betalingskortet. Nye skærpede krav fra EU gør, at betalinger foretaget på nettet mere konsekvent skal godkendes af den, som handler.

Alle danske banker arbejder i øjeblikket på at lave løsninger, der skal sikre enkel og gnidningsløs validering af to-faktor køb på nettet, når man handler på nettet med betalingskort. Express bank har valgt udvikle sin egen app til formålet, der skal gøre det enklere for kunderne at handle på nettet.

”Vi oplever, at vores kunder er meget teknologiparate, og vil være klar til i udstrakt grad at benytte mobilen. Vi har udviklet vores egen app, så vores kunder kan forblive i vores univers, som de kender og er trygge ved, også når de inden længe mere konsekvent skal godkende online-betalinger med to-faktor,” siger Kenneth Nielsen, Nordic Head of Cards i Express Bank og fortsætter:

”Appen er første led i vores digitale strategi, hvor vi gradvist vil tilbyde stadig flere af vores services via mobilen, hvilket vil øge den værdi og de funktioner, som vores kunder vil kunne tilgå via deres smartphone,” slutter Kenneth.

Express Bank Secure, som appen hedder, er udviklet i samarbejde med Nets og godkendelses-processen ved onlinebetalinger vil fungere på samme måde, som når man foretager en validering med NemID nøgleappen. Man kan både godkende køb i appen enten ved at indtaste sin personlige kode eller foretage personlig godkendelse via biometri (ansigtsgodkendelse).

”Vi er i Nets glade for, at vi kan understøtte vores kunder og udvikle individuelle løsninger, som passer netop til deres behov, og dermed bistå dem i at gøre det nemt for forbrugerne at afvikle sikre betalinger” siger Majken Bech Thanning, produktansvarlig i Nets.

Kunder af Express bank, der udsteder Visa ONEcard, BAUHAUS-kort og Salling-kort, kan downloade appen nu og skal tage appen i brug fra 1 december 2020.

18. januar 2021

Mastercard og Visa Dankort i udlandet – hvilket kort skal med på ferie?

Klik her og læs mere