)
Motor

Ny bil uden udbetaling? Læs om bilfinansiering uden udbetaling

Lille og praktisk, længere på literen, mere plads eller bilen, du altid har drømt om? Uanset hvilken bil, du er på udkig efter, er der én ting, du skal forholde dig til: Hvordan din nye bil skal finansieres? Du skal med andre ord tage stilling til, hvilken type billån du skal vælge. Det kræver, at du kigger nærmere på forskellige lånemuligheder.

I denne artikel stiller vi skarpt på en af dem – nemlig billån uden udbetaling. Vi forklarer bl.a. hvad et billån uden udbetaling er, hvornår det kan være en fordel at vælge denne type lån og hvad du skal være særligt opmærksom på, når du køber bil uden udbetaling.

Bilkøb uden udbetaling – hvad betyder det?

For langt de fleste er bilkøb en stor økonomisk beslutning. Det er nemlig de færreste, der har råd til at købe en bil uden at skulle optage et lån. Derfor er det vigtigt at sætte sig grundigt ind i, hvilke muligheder du har for at finansiere bilen.

En af mulighederne er et billån uden udbetaling. Et billån uden udbetaling betyder kort fortalt, at du kan tage din nye bil med hjem fra bilforhandleren og parkere den i indkørslen, uden at skulle lægge et større beløb med det samme. Din nye bil er nemlig 100 % finansieret af lånet.

Fordele og ulemper ved bilfinansiering uden udbetaling

Der er fordele og ulemper ved alle typer af låneordninger – og det vigtigste er, at du finder den type lån, som passer til din økonomi, ønsker og behov. Herunder gennemgår vi nogle af de fordele og ulemper, der er ved at vælge en ny bil uden udbetaling.

Fordele

Du har måske hørt, at det er mest fornuftigt at vælge et lån med udbetaling – altså vente med at købe bil, til du har råd til at betale en procentdel af lånet af med det samme. Men der er også fordele ved at vælge et billån uden udbetaling:

 • Du kan købe ny bil, selvom du ikke har en opsparing
 • Det tager få minutter at få svar på din låneansøgning
 • Du behøver ikke gå på kompromis med drømmebilen
 • Du har frihed til at prioritere din økonomi, som du vil

Læs mere om bilfinansiering uden overraskelser

Ulemper

Der er også en par ulemper ved denne bilfinansiering, som du bør tage højde for:

 • Der går længere tid, før billånet er betalt ud
 • Renten er ofte lidt højere ved denne type lån

Bilfinansiering – det skal du være opmærksom på

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du vælger billån. Dit valg kan nemlig have betydning for din økonomi – både her og nu og fremadrettet. Herunder kan du læse, hvad lånets løbetid og din økonomiske situation betyder for bl.a. rente og godkendelse af lån.

Løbetid

Når du optager et billån uden udbetaling, skal du være særligt opmærksom på lånets løbetid. Løbetiden er den periode, hvor du betaler af på lånet. Det kan være fx være 5, 7 eller 10 år, alt efter hvilket billån uden udbetaling, du vælger.

Lånets løbetid skal vælges med udgangspunkt i din økonomi og det antal kilometer, du forventer at køre i bilen om året. Jo flere kilometer du kører, jo hurtigere slider du nemlig bilen og jo oftere kan du have behov for at købe ny bil. Vælger du fx en løbetid på 10 år, men har brug for at skifte bilen ud allerede efter 5 – ja, så står du med en periode på 5 år, hvor du skal betale af på din gamle bil, selvom du har købt en ny. Det bliver de færreste bilejere glade for.

Derfor er det vigtigt at tage stilling til forbrug og økonomi, før du vælger billån og køber ny bil.

Er du i tvivl om, hvor lang løbetiden skal være? Så kan du med fordel følge denne tommelfingerregel:

 • 40.000-60.000 km om året = Løbetid på 3-5 år ved et billån uden udbetaling
 • 10.000-20.000 km om året = Løbetid på 6-8 år ved et billån uden udbetaling

At tage stilling til lånets løbetid er ikke kun forbeholdt bilkøbere, der vælger et lån til en ny bil uden udbetaling – det er vigtigt uanset lånets type. Selvom du overvejer andre typer af billån, bør du altså stadig forholde dig kritisk til lånets løbetid.

 

 

Godkendelse af billån

Langt de fleste långivere godkender lån og fastsætter også renter på baggrund af din samlede økonomi og kreditvurdering. Og troværdige långivere kræver, at du ikke er registreret i RKI. Det betyder, at billån uden udbetaling ikke er en løsning for alle, men for dig, der måske ikke har råd til udbetalingen lige nu og som kan blive godkendt til finansiering uden udbetaling.

Brugt bil uden udbetaling

Der er masser af velholdte, brugte biler på markedet – og en brugt bil er ofte et godt køb. Men bare fordi bilen er brugt, betyder det ikke nødvendigvis, at du har en opsparing, der kan betale for hverken bil eller udbetaling af bil. Der er rigtigt mange, der hvert år låner penge til at købe en brugt bil – og det er også her muligt at optage et lån uden udbetaling.

Læs hvilke udgifter der ellers er forbundet med at eje en bil

Ofte stillede spørgsmål om bil uden udbetaling

 • Hvad kræves der for at få et Billån uden udbetaling?
 • Der kræves normaltvis ingen sikkerhed for at låne til en bil uden udbetaling online. Når du sender din låneansøgning, laver banken en grundig kreditvurdering og vurderer dine lånemuligheder.

 • Kan jeg købe en ny bil med pengene?
 • Du bestemmer selv, om du vil købe en brugt bil eller en ny bil. Bankerne blander sig normalt ikke i, hvilken bil du vil bruge pengene på.

 • Stilles der sikkerhed i bilen?
 • Nej. Når du optager et lån hos de fleste online banker, er det normalt uden at stille sikkerhed for lånet.

 • Hvor hurtigt bliver pengene udbetalt?
 • Afhængigt af størrelsen på lånebeløbet går der normalt få hverdage, før pengene står på din NemKonto.

 • Kan jeg låne penge, selvom jeg står i RKI?
 • Hvis du står registreret i RKI, kan du desværre ikke låne penge til en bil.

14. august 2019

Leasing eller køb

Klik her og læs mere