Bolig

Lån til renovering af bolig

I vinterhalvåret bruger vi mere tid i hjemmet og for mange giver det anledning til at kaste et kritisk blik på boligens tilstand eller drømme om større rum, ny udestue eller en tilbygning med plads til et ekstra familiemedlem. Men hvad skal der økonomisk til, for at boligdrømmene kan blive en realitet? Det kan du læse mere om i denne artikel, hvor vi kigger på forskellige typer af lån til ombygning.

Pladsmangel? Lån til tilbygning

Hvis du mangler plads i hjemmet, så er der groft sagt to muligheder:

Du kan starte forfra i en ny og større bolig eller du kan lave en tilbygning. For langt de fleste er den sidste mulighed mest overskuelig – og der er heldigvis gode løsninger, hvis du har brug for et lån til tilbygningen: 

Det billigste lån til ombygning: Din friværdi

Hvis du betaler afdrag på dit lån, sparer du op i din bolig. Denne opsparing kaldes friværdi og den kan du belåne med et nyt realkreditlån.

Fordelen ved at låne i friværdien er, at du har stor fleksibilitet i forhold til, hvad projektet ender med at koste. I modsætning til andre typer af lån til tilbygninger skal du nemlig kun betale renter af det beløb, som du rent faktisk bruger. For mange er det en stor fordel, fordi det er svært at estimere præcis, hvad tilbygningen kommer til at koste på forhånd.

Hvis du skal låne i din friværdi, skal lånet til tilbygningen have en vis størrelse – helst over 100.000 kr. Hvis du skal låne mindre, så er det ofte mere oplagt med en anden type lån. Du må højst låne 80 % af boligens værdi i helårshuse.

Andre lån til renovering af huset

Den billigste måde at finansiere en tilbygning på er i de fleste tilfælde gennem friværdien i boligen, men det er ikke en mulighed for alle.

Din optjente friværdi afhænger nemlig af, hvilken type bolig du har, hvornår du købte den, hvor du bor, hvor meget gæld du har i boligen og boligens aktuelle værdi.

Er du ny boligejer er det ikke sikkert, at du kan låne penge nok i huset til at finansiere den til- eller ombygning, du drømmer om. Du må derfor søge andre muligheder, hvis du gerne vil låne til renovering af huset – men der er heldigvis andre gode alternativer.

Du kan fx tage et Byggelån. Fordelene ved et Byggelån er, at du får adgang til pengene her og nu, så du kan gå i gang med tilbygningen eller renoveringen med det samme. Du slipper også for at skulle have fat i din bankrådgiver og have besøg af realkreditinstituttet, som du skal, hvis du vil låne i din friværdi. Et Byggelån er også en god løsning til de lidt mindre projekter. Fx kan du hos Express Bank låne op til 300.000 kr., når du skal bygge om, bygge til eller renovere boligen. Læs mere om vores byggelån.

BYGGELÅN

Overvejer du at investere i boligforbedringer?

Uanset om du overvejer boligforbedringer som en investering i din boligs værdi, eller fordi du drømmer om en opgradering af dit hjem, kan du låne pengene her hos Express Bank. Med en meget fordelagtig rente kan du nemt og enkelt låne op til 300.000 kr.
Læs mere om vores Byggelån og ansøg her.

Vigtige overvejelser, inden du optager lån til renovering af bolig

Der nogle ting, som er gode at overveje, inden du optager lån til ombygning eller renovering af boligen. Fx: 

    • Need to have eller nice to have?
      At låne til renovering af huset kan være nødvendigt. Fx hvis pladsen er ved at blive for trang eller hvis taget er utæt. Andre projekter kan formentlig sagtens vente – den nye udestue eller havepavillion for eksempel. Inden du optaget et lån til en tilbygning, ombygning eller renovering af huset, kan det være en god idé at overveje, om renoveringen hører til i “need to” eller “nice to” kategorien – det gælder især for boligejere, som endnu ikke har mulighed for at tage lån til renovering af boligen i husets friværdi. Her kan der altså være mange penge at spare ved at vente.
  • Hvad gør renoveringen for boligens værdi?
    Ved I, at I på et tidspunkt skal flytte fra huset eller lejligheden? Så er det en god idé at undersøge hvordan et nyt tag, køkken, terrasse eller udestue vil påvirke boligens værdi, inden I optager et lån til renovering af boligen. Det giver jer et konkret indblik i, om renoveringen er pengene værd. Læs om fem boligforbedringer, der øger dit hjems værdi.

Går du og drømmer om at opdatere eller renovere din bolig. Så læs med her, hvor vi har samlet gode tips og råd, der gør opgaven nemmere for dig.

23. februar 2021

Læg et madbudget og spar penge hver måned

Klik her og læs mere