)
Bolig

Køkkeninspiration: De største køkkentendenser lige nu

Det moderne køkken er mere end blot et sted, hvor vi laver mad. Køkkenet er hjemmets hjerte, og mange ting skal spille sammen for at sikre dig størst mulig køkkenglæde. Det perfekte match i én bolig, passer ikke nødvendigvis ind i en anden. Funktionalitet og design skal gå op i en højere enhed, så det moderne køkken indbyder til hyggeligt samvær og adspredelse og samtidig er en funktionel arbejdsplads, når der skal trylles lækre retter frem.

Men hvad kendetegner det moderne køkken, og hvad er de største trends i den danske køkkenmode? Her på siden kan du få inspiration til, hvad der trender inden for køkkenindretning – så ved du, hvad du skal kigge efter, hvis du går rundt med drømmen om et nyt køkken.

Materialemix og high-tech

Marmor, et mix af natur og glans, afdæmpede pastelfarver og grå nuancer er blot nogle af de tendenser, der har domineret danskernes køkkenindretning de seneste år. De er dog langt fra passé, og det lyse, nordiske udtryk med mix af naturlige materialer er fortsat dominerende i køkkenmoden. Derudover har nanoteknologien for alvor meldt sin ankomst inden for materialer til det danske køkkenmarked, og bl.a. er det nu muligt at få grebsløse låger produceret i nanoteknologisk laminat. Det betyder, at du kan få minimalistiske, grebsfrie låger, uden at det kræver konstant rengøring for at undgå mærker og fedtfingre – og den nanoteknologiske laminat sikrer samtidig, at mindre ridser forsvinder helt af sig selv.

Nanoteknologien gør sit indtog over alt i vores hverdag, og der er ingen tvivl om, at dens udbredelse også kommer til at påvirke fremtidens køkkenmaterialer – og eksperter spår, at de kommende år vil byde på langt større udbredelse af de nanoteknologiske materialer i danskernes køkkener.

Convenience og rene linjer

Generelt er det den teknologiske udvikling, der for tiden dominerer de største køkkentrends. Teknologien bliver smartere og smartere, og der findes allerede en lang række køkkenprodukter, der kan gøre vores hverdag nemmere.

Det er via apps muligt at programmere hvidevarer, starte ovnen eller hæve eller sænke køkkenøen i samtalekøkkenet, ligesom det er blevet moderne at inkorporere separate opladningsstationer til smartphones, tablets og bærbare computere i køkkenet.

Med andre ord, så er Convenience blevet et gennemgående buzzword i forbindelse med den aktuelle køkkenmode. Køkkenet skal fremstå let og ligetil med en sømløs og elegant integrationen mellem teknologi, funktionalitet og æstetik. Intelligente hvidevarer, apps der giver dig fuld kontrol, indbyggede kaffemaskiner og ”pocket door-skabe”, der gemmer ovne, køleskabe og andre hvidevarer væk, sikrer et funktionelt og minimalistisk køkken, hvor de rene linjer dominerer, og hvor teknologien giver dig mere tid til alt det sjove.

Du kan også læse om andre boligforbedringer, der øger dit hjems værdi her. Eller måske er det intelligente hjem og dens mange muligheder, mere noget for dig?

Grønne forbedringer i hjemmet betaler sig

Tænk miljørigtige valg og bæredygtighed, når du renoverer eller bygger nyt køkken. På den måde får du i langt de fleste tilfælde forbedringer, der virkelig betaler sig. Både i forhold til jeres eget energiforbrug og i forhold til din boligs værdi.
Grønne forbedringer kan være mange ting, og blandt andet er det blevet muligt at fremtidssikre boligen gennem intelligent og miljørigtig brug af de såkaldte IOT gadgets.

Med dem kan du blandt andet sikre intelligent lysstyring med miljøvenlig LED-belysning over kogepladen, eller installere bevægelsessensorer, der opfanger enhver aktivitet ved kødgryderne. På den måde kan du nemt tilpasse og regulere lys og rumtemperatur i køkkenet efter behov. Forbedringer som disse går under betegnelsen ”grønne og miljørigtige”, og den slags initiativer belønnes. Med det nye håndværkerfradrag er det nemlig blevet endnu mere fordelagtigt at vælge ”grøn” istandsættelse, som netop indbefatter installationen af intelligent varme-, ventilation- og lysstyring i hjemmet, da disse kan trækkes fra i skat. Her er altså tale om forbedringer, der pga. håndværkerfradraget kan være relativt billige at investere i, og som samtidig kan give dig store energibesparelser på den lange bane.

Læs mere om håndværkerfradraget hos SKAT. Her kan du også indberette dit håndværkerfradrag online

Lån til de boligforbedringer, du lige står og mangler

Hvis du overvejer at investere i et nyt køkken, tilbyder Express Bank et attraktivt Byggelån med en god rente. Et Byggelån lader dig nemt og bekvemt låne op til 300.000 kr., så du kan få realiseret dine køkkendrømme. Ansøgningsprocessen til et Byggelån fra Express Bank er enkel og hurtig.

Ansøg om et lån til forbedringer af din bolig her

Eller læs mere om lån til renovering af din bolig

04. juli 2018

Årets bank

Klik her og læs mere