Hvad er et kreditkort?

Et kreditkort er et betalingskort, hvor pengene ikke bliver trukket med det samme. Det betyder, at du kan udskyde betalingen kvit og frit i op til 45 dage. Her kan du læse mere om, hvad et kreditkort er, og hvilke fordele og ulemper der er ved at vælge et kreditkort frem for et almindeligt dankort.

Op til 45 dages kredit

Med et kreditkort kan du gøre et køb i dag og betale senere. I modsætning til et almindeligt dankort, hvor betalingen bliver trukket med det samme, så bliver betalingen på et kreditkort nemlig opgjort d. 15. i hver måned. Det betyder, at du får op til 45 dages kredit.

Et kreditkort giver økonomisk fleksibilitet og frihed til at handle. Det kan være en fordel, når du pludselig står med en regning, der overstiger rådighedsbeløbet på kontoen, eller hvis du mangler lidt ekstra penge sidst på ferien.

Betaling og renter på kreditkort

De fleste kreditkort har en rentefri periode, så du ikke betaler renter på de køb, du foretager. Derimod bør du være opmærksom på andre udgifter ved at have et kreditkort. Fx betaler kreditkortholdere typisk et årligt gebyr, og så kommer der renter på, hvis betalingen er forsinket. Et alternativ kan være en kassekredit.

Hvor kan jeg få et kreditkort?

De fleste banker tilbyder forskellige typer kreditkort. Det gælder også hos Express Bank. Se de mange muligheder med vores kreditkort her.

Hvem kan ansøge om et kreditkort?

Du skal være 18 år for at søge om et kreditkort.