Kæmper du med at få lønnen til at holde måneden ud? Vi gennemgår i denne artikel en række mobile apps, der kan hjælpe dig med at lægge et budget, finde gode tilbud, samt at gøre dig bedre i stand til at spare. Brug de mobile apps til at få kontrol over din økonomi.
Hvis du foretrækker et traditionelt budget, så kan du hente vores gratis Excel skabelon her.
Budget-apps
Opsætning af et budget kan være svært og en kende kedeligt. Med en god budget-app på din mobil, kan du indtaste faste udgifter og indtægter og hurtigt skabe dig et klart overblik over, hvad dine penge bruges på. Med en budget-app kan du nemt planlægge eller justere dit budget, mens du sidder i metroen eller venter på, at kartoflerne er færdige med at koge.
Se også: Læg nemt et budget
Spiir
Denne app giver dig et godt overblik over hele din privatøkonomi. Spiir er koblet til din netbank, så du slipper for selv at taste dine indtægter og udgifter. Dine tal forvandler Spiir til et nemt og overskueligt overblik over, hvad du bruger dine penge på. Her er dine udgifter fordelt på kategorier, så det er let at spore, hvad du egentlig bruger på nyt tøj, rejser eller restaurantbesøg. Vil du have en endnu mere detaljeret indsigt i dit forbrug, så kan du også lægge dine kvitteringer ind i appen, så du let kan vende tilbage og se, hvad du lagde i kurven på din seneste indkøbstur.
Lommebudget
Lommebudget har de samme funktioner som Spiir, men er en mere manuel budgetapp, hvor du selv skal lægge dine udgifter ind løbende. Det lyder besværligt, men det er måske den allerbedste måde at få en føling med, hvor mange penge du bruger og hvad du bruger dem på. Lommebudget giver anledning til omtanke og det kan ende med et lavere forbrug.
Lommebudget giver dig løbende tips og tricks til, hvordan du kan spare penge i hverdagen. Appen er gratis og er udviklet af Penge- og Pensionspanelet.
Gode tilbud
Der findes utallige apps, som kan hjælpe dig med at finde gode tilbud. At købe varer, der er på tilbud, er for eksempel en meget nem måde at reducere udgifter på. Hvis du har et kreditkort med en rabataftale, kan du også få opnå fordele ved nogle køb. Men husk: køb aldrig mere, end du har brug for, planlagt eller har råd til.
Se også: 13 simple sparetips
Medlems-apps
Flere af de store detailkæder har i dag deres egne apps. Blandt andet har Rema 1000 deres egen app, hvori du kan skabe et overblik over dine madvaner og se hvad dine madpenge går til. Derudover er Coop-appen meget populær – her får kædens medlemmer nemlig gode tilbud og særlige fordele, de kan benytte sig af, når de handler online eller i butikker som Kvickly, SuperBrugsen, Irma og Fakta.
Online tilbudsaviser
Læser du ikke længere de tilbudsaviser, du modtager i postkassen eller har du sagt ”nej tak” til reklamer? Så er det en god idé at installere en af de mange gode tilbudsapps. Se fx Minetilbud, Tilbudsugen og eTilbudsavis. Her er der masser af penge at spare, hvis du bruger lidt tid på at researche, før du handler.
Se også: Spar penge med vores gratis skabelon til madplanlægning
Andre gode apps
Her er en række andre gode apps:
For Resten
Forbrugerrådet Tænk står bag For Resten – en app som giver dig masser af forslag til, hvordan du kan bruge, de rester du har i køleskabet til at lave frokost, aftensmad eller snacks. Det er både en god måde at reducere madspild og en kilde til besparelser på månedens madbudget.
MyMonii
Jo tidligere børn lærer om økonomi, jo større er chancen for, at de får en velfungerende økonomi senere i livet. Men at lære om økonomi kan virke trættende og at udføre pligter i hjemmet kan ofte være kedeligt og intetsigende. Men hvad hvis der fandtes en app, som kunne gøre det til en leg for børnene at tjene lommepenge og samtidig øge motivationen for at lære om økonomi?
Med MyMonii er dette muligt. I appen kan forældre at bestemme en ugentlig sum, der kommer til børnenes digitale sparegrise automatisk. Til gengæld kan forældrene indsende en række pligter og opgaver, som børnene skal udføre. Hvis børnene, mod forventning, ikke udfører deres pligter, har forældrene mulighed for at trække lønnen tilbage.
Evernote
Er du også træt af mange kvitteringer? Så kan Evernote være løsningen. Denne app giver dig mulighed for at tage billeder og organisere dine kvitteringer. Du kan også uploade andre vigtige papirer og du kan søge i alle dokumenter – selvom det er håndskrevet. Alle dokumenter er organiseret efter dato og kategori. Evernote kan også minde dig om regninger, der skal betales og aftaler, du skal huske.
MobilePay & WeShare
Ingen oversigt over økonomi-apps er komplet uden at nævne MobilePay. Med MobilePay kan du både sende og modtage penge, dele regninger mellem grupper og andre ting. For at sende og modtage penge skal du være registreret, men du behøver ikke kontonummeret på den person, du overfører penge til – her er telefonnummeret nok. Det er gratis at overføre penge – dog skal du være opmærksom på den daglige beløbsgrænse på 10.000 kr. ved overførsler til privatpersoner og 15.000 kr. ved køb i butikker.
4 tips til når du skal flytte hjemmefra
Klik her og læs mere