Nyhed, Presse

Express Bank udnævner ny CEO til at stå i spidsen for nordisk vækst

Express Bank har store vækstambitioner i Norden og udnævner Annika Olsson som ny administrerende direktør i banken.

Efter 10 år med ledende stillinger i Express Bank tiltræder Annika Olsson nu som CEO for virksomheden. Med den nye rolle skal Annika Olsson stå i spidsen for at fortsætte udviklingen af forretningen på hele det nordiske marked.

Express Bank er fuldt ud ejet af BNP Paribas Personal Finance, som er et datterselskab af den franske storbank BNP Paribas, og er de seneste år vokset til at være blandt de ledende låneudbydere i Danmark. I dag er banken repræsenteret i både Danmark, Norge og i Sverige, hvor Express Bank i 2017 opkøbte SevenDay.

Som ny CEO bliver Annika Olssons opgave blandt andet at samle den nordiske forretning yderligere.

– Med mit indgående kendskab til forretningen ser jeg frem til den udfordrende opgave, der ligger foran mig. Jeg skal samle og udvikle et stærkt team omkring mig, og sammen skal vi udvikle en strategi frem mod 2024. Express Bank har ambitioner om at fortsætte væksten i hele Norden, siger Annika Olsson, CEO i Express Bank.

Udover vækstambitionerne ligger en stor del af forretningsudviklingen i at skabe en mere ensartet forretningsmodel på tværs af Norden. Fokus for den nye CEO vil være på at styrke Express Banks rolle som strategisk samarbejdspartner for den nordiske detailhandel og brokers, som vil drage fordel af en fælles nordisk platform, hvad angår alt fra IT-infrastruktur til produktudbud.

– Det er et spændende ledelsesansvar at stå i spidsen for en forretning, som krydser landegrænser. Det er stadig kun få år siden, at Express Bank opkøbte SevenDay i Sverige, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi ser på, hvordan vi kan udvide til Finland også.

Første skridt på vejen bliver dog at sætte alle kræfter ind på krisehåndtering og stabilitetssikring. Coronasituationen sætter nemlig også sine tydelige spor på opgavelisten hos den nye CEO:

– Express Bank står med mange ambitiøse planer, men lige nu foreligger en stor opgave foran os med at hjælpe vores medarbejdere og kunder bedst muligt igennem coronakrisen. Det betyder også, at vi kommer til at arbejde en del med stabilisering i den nærmeste fremtid, fortæller Annika Olsson.

Trods arbejdet med at komme igennem coronasituationen, har Annika Olsson også en vision om at sætte Express Bank blandt de bedste arbejdspladser i Norden. Det står højt på listen i bankens strategi, som er i gang med at blive implementeret på tværs af landene.

04. april 2020

Identitetstyveri

Klik her og læs mere